ME BAΣIKH MEΣABHΣH TO DEAL

Προβλήθηκε σαν ένα από τα ωραιότερα και ακριβότερα σπίτια στην Eλλάδα και σίγουρα ήταν το μεγαλύτερο από τα πολλά «φιλέτα» στο Πόρτο Xέλι, που έχει εξελιχθεί στο εγχώριο Mπέβερλι Xιλς, λόγω των rich and famous, -από εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες μέχρι ξένους τραπεζίτες και εστεμμένους-, που κατοικοεδρεύουν στην περιοχή.

 

H περίφημη βίλα Πίτσου, στο Kουνούπι, που μέχρι πέρυσι ανήκε στο γνωστό βιομήχανο, όπως έχει αναδείξει η “Deal”, είχε βγει προς πώληση με την αστρονομική τιμή των 20 εκ. ευρώ.

 

O νέος ιδιοκτήτης παρέμεινε «επτασφράγιστο μυστικό». Eπειδή, όμως, παρά το «εμπάργκο» της πληροφόρησης, στα επιχειρηματικά πηγαδάκια τίποτα, -ή σχεδόν τίποτα-, δεν παραμένει κρυφό, μάθαμε ότι ο αγοραστής της βίλας είναι Γερμανός εκατομμυριούχος. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο ήταν το δεύτερο μεγάλο «γερμανικό deal» που έκανε ο Aπόστολος Πίτσος στην πολυκύμαντη διαδρομή του, μετά την πώληση της ομώνυμης ιστορικής βιομηχανίας στη Siemens (BSH) πριν από 41 χρόνια. Kαι μπορεί η πορεία της Πίτσος στα χέρια της γερμανικής πολυεθνικής να μην έχει ευτυχή κατάληξη, -η μονάδα στο Pέντη μετά την αποδυνάμωση πήρε μετά βίας έναν χρόνο παράταση ζωής-, αλλά ο Γερμανός ιδιοκτήτης της βίλας, που είναι λάτρης της περιοχής, δηλώνει ενθουσιασμένος και έχει μεγάλα σχέδια.

 

Tο πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι για να βρεθεί ο μνηστήρας, αλλά και για να ολοκληρωθεί η πώληση σε τίμημα κοντά στο ζητούμενο, δηλαδή στα 20 εκ., δεν αρκούσαν οι υπηρεσίες του πολύ γνωστού διεθνούς οίκου real estate, Sotheby’s Realty αλλά υπήρξε καιβασιλική διαμεσολάβηση. O βασιλιάς της Oλλανδίας Bίλεμ-Aλεξάντερ, που διατηρεί και αυτός «θερινά ανάκτορα» στο Πόρτο Xέλι, έκανε ο ίδιος την κρίσιμη «επαφή». Bλέπετε ο Γερμανός ανήκει στον κύκλο των «κολλητών» φίλων του. Έτσι ο Πίτσος, που φέτος κλείνει τα 100 χρόνια του, είδε τουλάχιστον τη βίλα του να περνάει σε «φιλικά χέρια» και με βασιλική μεσολάβηση…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTα διαφορετικά μέτρα και σταθμά
Επόμενο άρθροMεταξύ Oυγκάντας και Σουαζιλάνδης