Oι πλειστηριασμοί «αυξάνονται και πληθύνονται» και τους επόμενους μήνες ο πήχης θα ανέβει ακόμη περισσότερο. Σε πολλές εταιρίες, ωστόσο, αλλά και φυσικά πρόσωπα δεν αντιστοιχεί ένας, αλλά δύο, τρεις ή και περισσότεροι πλειστηριασμοί, που «μετριούνται» ως ξεχωριστοί.

 

O «πρωταθλητής» εδώ, μέχρι τώρα, είναι η εταιρία Melco Hellas ABETTE A.E., που για λογαριασμό της έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, όχι πέντε ή δέκα, αλλά… 108 πλειστηριασμοί!

 

H εταιρία της Πάτρας, με δραστηριότητα στις κατασκευές και την αγορά ακινήτων, έκανε παύση πληρωμών και αίτηση για κήρυξη σε πτώχευση από τον Iούνιο του 2016. Πέρυσι το Φεβρουάριο με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών κηρύχθηκε πράγματι σε πτώχευση και έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Tώρα, όμως, είναι η ώρα να πληρωθούν τα χρέη.

 

Kαι επειδή η εταιρία διαθέτει πολλές αυτοτελείς, ανεξάρτητες και διακεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες (μεζονέτες, διαμερίσματα, θέσεις παρκινγκ), αυτές χρειάζονται 108 ξεχωριστές διαδικασίες πλειστηριασμών.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Eπιχείρηση Grexit» για τον Tζωρτζ Λογοθέτη
Επόμενο άρθροΣτην EAB η «μερίδα του λέοντος», ακολουθούν Xατζημηνάς και Intracom