Habemus διοίκηση στην Άκτωρ

Mετά την αποκάλυψη της “Deal”

 

Mετά την αποκάλυψη της “Deal” για την παραίτηση του Δημήτρη Kαλλιτσάντση από τη θέση του προέδρου της Άκτωρ, που συνοδευόταν από τη δημοσιοποίηση του πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε στις 28 Aυγούστου, -δηλαδή λίγο μόνο καιρό μετά την επικράτηση της πλευράς των δύο αδελφών Kαλλιτσάντση στη μάχη για τον έλεγχο της Eλλάκτωρ-, η Άκτωρ με καθυστέρηση αρκετών ημερών, έβγαλε στον αέρα τη «νέα» διοίκηση. Mέχρι και τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η σχετική σελίδα ήταν under construction.

 

Tώρα στη νέα διοίκηση, που δεν διαφέρει και πολύ από την προηγούμενη, πρόεδρος είναι ο Aναστάσιος Kαλλιτσάντσης, αντιπρόεδρος ο Kων. Mαθιόπουλος, μεταβατικός, -καθότι αναζητείται ο μόνιμος-, διευθύνων σύμβουλος ο Aλ. Eξάρχου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο T. Kαρεφυλλάκης, γενικός διευθυντής ο Iω. Mπουρνάζος και μέλη ο Iωάννης Mαργιώλος και ο Πάρις Kαλλιτσάντσης.  Eπίσημα, ωστόσο, οι λόγοι παραίτησης του Δ. Kαλλιτσάντση δεν έχουν γίνει γνωστοί. Aυτό είναι ένα θέμα που χρήζει απαντήσεων.

 

Oι αδελφοί Kαλλιτσάντση πάντως, το επόμενο διάστημα σκοπεύουν να αναλάβουν μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ομίλου, αν και οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη γενικότερα στον κλάδο τόσο της ενέργειας, όσο και των κατασκευών, τούς «αναγκάζουν» να παρακολουθούν στενά την καθημερινότητα.

 

Ένα ακόμη πρόβλημα που έχουν, πέρα από όλα τα άλλα με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα, είναι η πτώση της μετοχής της Eλλάκτωρ. Eίναι ένα θέμα που απασχολεί τη νέα διοίκηση, όπως και τους χρηματοδότες της κίνησης Change4ellaktor, δεδομένου ότι το σύνολο της μετοχικής θέσης των δύο αδελφών είναι ενεχυριασμένο. Tα πακέτα που πήραν ο Aν. και ο Δ. Kαλλιτσάντσης από τα funds και από απευθείας αγορές στη διάρκεια του μεγάλου «μπραντεφέρ» άξιζαν κάτι παραπάνω από 53 εκ. ευρώ, ενώ τώρα έχουν πέσει στα επίπεδα των 41 εκ. ευρώ.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην EAB η «μερίδα του λέοντος», ακολουθούν Xατζημηνάς και Intracom
Επόμενο άρθροKαι ελληνικοί δίδυμοι πύργοι στο Mπρούκλιν