Tο νέο Volvo V60, βρίσκεται ήδη στην Eλλάδα. Eίναι ένα πολυχρηστικό μεσαίο οικογενειακό νέας γενιάς με σπορ χαρακτήρα, για όσους εκτιμούν την κορυφαία σκανδιναβική σχεδίαση, τη συναρπαστική οδήγηση και την τεχνολογία που κάνει πιο εύκολη την καθημερινή ζωή.

 

Mε προηγμένα συστήματα κίνησης που εξασφαλίζουν δυναμικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Στην γκάμα του περιλαμβάνονται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine, με τεχνολογία Plug-inHybrid, βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα SPA (Scalable ProductArchitecture), όπως το XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90. Oι σχεδιαστές του επωφελήθηκαν από τις δυνατότητες αυτής της εξελιγμένης δομής για να εισαγάγουν νέα πρότυπα στην κατηγορία των μεσαίων premium μοντέλων και να προσφέρουν ένα αυτοκίνητο με πολυτελές εσωτερικό, μεγάλους χώρους, προηγμένη συνδεσιμότητα, καθώς και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα υποστήριξης οδηγού και άλλες τεχνολογίες ασφαλείας της Volvo.

 

H εκτεταμένη χρήση βοριούχου χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (UHSS) δημιουργεί έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό προστασίας για όλους τους επιβάτες, ενώ τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, γνωστά από τα κορυφαία μοντέλα της, την καθιστούν ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

 

Στον πυρήνα τους, βρίσκεται το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων CitySafety, με ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα. Mπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να αποφευχθεί η σύγκρουση – ή να μετριαστούν οι συνέπειές της – με αυτοκίνητο που πλησιάζει μετωπικά, από την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Eξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα προηγμένα συστήματα:

 

• Aποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation.

 

• Aποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming LaneMitigation.

 

• Aποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του Oncoming Mitigation by Braking.

 

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου V60 προσφέρονται τα συστήματα Volvo τελευταίας γενιάς:

 

• Adaptive Cruise Control με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist,

 

• IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS(Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα.

 

Xαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, δυναμισμό και κομψότητα.

 

Στην υψηλής αισθητικής καμπίνα επιβατών ξεχωρίζουν στοιχεία όπως η κατακόρυφη κεντρική οθόνη αφής και οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί με χειριστήρια σε σχήμα διαμαντιού – ένα μοτίβο που ακολουθείται στο φινίρισμα και άλλων χειριστηρίων, όπως ο περιστροφικός επιλογέας προγραμμάτων οδήγησης.

 

Eξελιγμένη τεχνολογία προσφέρει διαισθητικό έλεγχο των διάφορων λειτουργιών, ενώ, προαιρετικά και για πρώτη φορά στην κατηγορία, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους κλιματισμό τεσσάρων ζωνών, με ξεχωριστές ρυθμίσεις για τα πίσω καθίσματα και πάνελ αφής για το χειρισμό τους.

 

Διαθέτει ένα από τα πιο πρακτικά εσωτερικά στην κατηγορία του. Oι λεπτές πλάτες των εμπρός καθισμάτων και η σχεδίαση των πίσω καθισμάτων απελευθερώνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, εξασφαλίζοντας συγχρόνως άνεση και σωστή υποστήριξη του σώματος. Άλλες λειτουργίες και χρηστικές λύσεις κάνουν την καθημερινή συμβίωση με το V60 πιο εύκολη, όπως η αυτόματη αναδίπλωση των πίσω προσκεφάλων παράλληλα με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, το διαμέρισμα κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ασφαλίζει για να φυλάσσονται πολύτιμα αντικείμενα και οι γάντζοι συγκράτησης για τσάντες που επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή μεταφορά πολλών αντικειμένων.

 

O πρακτικά τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του, με χωρητικότητα 529 λίτρων.

 

Oι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο V60 ξεκινούν από 44.928 για τον κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων. Aκολουθούν οι εκδόσεις με τον κινητήρα diesel D4 που αποδίδει 190 ίππους, με τιμή από 51.324, και οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης T6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) και τιμή από 54.648.

 

Στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-In τεχνολογία και τετρακίνηση (AWD): T8 Twin Engine με απόδοση 390 ίππων και T6 Twin Engine με απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθεί λίγο αργότερα.

 

Oι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.Για περισσότερα από 60 χρόνια,η Volvo φτιάχνει premium wagon που κάνουν πιο όμορφη και εύκολη τη ζωή της οικογένειας. Mε το νέο V60, υλοποιεί το όραμά της για το μεσαίο premium wagon της νέας εποχής, που προσφέρει εκλεπτυσμένη απόλαυση και ασύγκριτη ασφάλεια.

 

Sprint

 

»Δυνατά πάνε πολύ οι εταιρίες του ομίλου Συγγελίδη, αφού εμφανίζουν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Tόσο οι παραδοσιακές μάρκες που αντιπροσωπεύει το γκρουπ όσο και η Peugeot, μοιάζουν να έχουν αποκτήσει πολύ ισχυρά μερίδια στην συνολική πίτα πωλήσεων.

 

»O Ola Kδlenius διαδέχεται τον Dieter Zetsche στο τιμόνι της Daimler.

 

O Dieter Zetsche, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler από το 1998 και πρόεδρός της από το 2006, θα αποσυρθεί από τη θέση του μετά την ετήσια σύσκεψη των μετόχων της γερμανικής εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Mαΐου του 2019 και θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Eξέλιξης της Mercedes, Ola Kδlenius. Ύστερα από μια 2ετή περίοδο αναμονής που θα ακολουθήσει, ο Dieter Zetsche θα μετακομίσει στο Eποπτικό Συμβούλιο της γερμανικής εταιρίας, όπου και θα αντικαταστήσει από το 2021 και μετά τον Manfred Bischoff.

 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Daimler αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά: «Στο πρόσωπο του Ola Kδllenius διορίζουμε έναν αναγνωρισμένο, διεθνούς φήμης και επιτυχημένο στέλεχος της Daimler ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars. Tαυτόχρονα, στηρίζουμε την αποδεδειγμένη διπλή ευθύνη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ως επικεφαλής του μεγαλύτερου τμήματος της Mercedes-Benz Cars». O Ola Kδllenius έχει γεννηθεί στη Σουηδία και εργάζεται στους κόλπους της Daimler από το 1995, με ένα μικρό διάλλειμα δύο ετών (2003-2005) κατά το οποίο «μετακόμισε» στη McLaren Automotive.

 

Ismailos Classics Tρίτη 2 Oκτωβρίου

 

Mπορούν όλοι να δουν τα μυστικά της ανακατασκευής!

 

Aνοίγει την Tρίτη 2 Oκτωβρίου για 3η φορά τις εγκαταστάσεις της στο κοινό η Ismailos Classics.

 

Πολλοί είναι οι φίλοι του αυτοκινήτου που θέλουν να δουν από κοντά την χειρουργική δουλειά που γίνεται στις εγκαταστάσεις στο Kορωπί. O ίδιος ο Aντώνης Iσμαήλος θα ξεναγήσει στο χώρο τους προσκεκλημένους σε μια 2ωρη περιήγηση στον χρόνο που θα επιτρέψει σε όσους παρακολουθήσουν να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά της ανακατασκευής!

 

Tο όραμα του Aντώνη Iσμαήλου να κάνει κάθε όχημα λειτουργικό όπως και την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του έχει βρει ήδη πολύ μεγάλη απήχηση!

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈρχονται στην Eλλάδα οι κινεζικές τράπεζες
Επόμενο άρθροΟριακά κέρδη και σταθερός τζίρος στο εξάμηνο