Μετά το τέλος της αποψινής συνεδρίασης της ιταλικής κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας το 2019 θα ανέλθει στο 2,4%, με βαθμιαία μείωση κατά τα επόμενα έτη.

 

Προβλέπεται ότι το σχετικό ποσοστό θα περιοριστεί στο 2,1% το 2020, και στο 1,8% το 2021. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια κίνηση που αποσκοπεί σε συμβιβασμό με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του ελλείμματος.

 

Παράλληλα, τονίσθηκε ότι το δημόσιο χρέος, από το 131,2% του ΑΕΠ που βρίσκεται σήμερα, προβλέπεται ότι θα μειωθεί στο 126,5% το 2021. «Στόχος μας, είναι οι δημόσιες επενδύσεις να γίνουν το κύριο εργαλείο για την ανάπτυξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία.

 

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει και την πρόσληψη δέκα χιλιάδων ανδρών και γυναικών στις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

 

«Για πρώτη φορά, ο ιταλικός λαός αποζημιώνεται για τις τόσες κλεψιές και τις τόσες σπατάλες του παρελθόντος», υπογράμμισε, από την μεριά του, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Σε ότι αφορά το εισόδημα του πολίτη υπέρ των ανέργων και των συνταξιούχων, θα διατεθούν δέκα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα έξι θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση της συντάξιμης ηλικίας. Ένα μέτρο που θα αφορά περίπου τετρακόσιες χιλιάδες ιταλούς.

 

Τέλος, η υπουργός υγείας της κυβέρνησης Κόντε, Τζούλια Γκρίλλο δήλωσε ότι δεν θα γίνουν περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί με ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Tζεφ Μπέζος ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΚαταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ