Στις παθογένειες και στη ρηχότητα της Ελληνικής αγοράς τίτλων έχει προστεθεί πλέον σε έντονο βαθμό και η αναξιοπιστία. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, αν και η αγορά των Α/Κ προσπαθεί να ανταπεξέλθει, τελικά δεν μπορεί να τα καταφέρει καθώς οι κατηγορίες που δραστηριοποιούνται σε τέτοιου τύπου τίτλους ξεπερνούν σε μερίδιο αγοράς το 40%.

 

Την Τετάρτη, λοιπόν, το Ενεργητικό υπέστη σημαντικές απώλειες -0,45% και διαμορφώθηκε στα 6,356 δις €. Η υποχώρηση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων προήλθε εξ ολοκλήρου από αρνητικές αποδόσεις, καθώς τόσο ο ρυθμός μεριδίων ήταν μηδενικός, όσο – σχεδόν – και το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών (αμελητέας αξίας ρευστοποιήσεις, 335 χιλ. €).

 

Το Ενεργητικό, άγγιξε νέα χαμηλά έτους, που πλέον παίρνουν διαστάσεις, καθώς κυμαίνονται περί του -4,52%. Υπενθυμίζουμε ότι το α΄ εξαμ. του έτους, η αγορά των Α/Κ κινείτο με αρνητική αξία Ενεργητικού, περί του -1,05%. Στο 9άμηνο, οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο -3,67% για να διευρυνθούν ακόμη περαιτέρω εχθές.

 

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, το πρόσημο ήταν πτωτικό κατά -0,18%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με ζημιές, οι 6 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Αρνητικοί πρωταγωνιστές μέσης απόδοσης ήταν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -2,08%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,62%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,60% και τα Μικτά Α/Κ με -0,49%.Αντιθέτως, σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,86%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,71% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,29%.

 

Η κινητικότητα των μεριδιούχων και η συναλλακτική αξία κυμάνθηκε σε χαμηλά προς μέτρια επίπεδα. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,166 εκατ. €, στα Funds of Funds Μετοχικά με 582 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 198 χιλ. €. Τις σημαντικότερες εισροές σημείωσαν τα Funds of Funds Μικτά με 788 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 496 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 171 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Bob Diamond ρίχνει 100 εκατ. στην Praxia Bank
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Ρήγα – Πάιατ