«Η άποψή μου είναι σαφής. Εχουμε τέσσερα θετικά πράγματα που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Οι δύο από τις τέσσερις τράπεζες δεν έχουν ανάγκη επείγουσας παροχή ρευστότητας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

 

«Ολες έφταναν και ξεπέρασαν τα στρες τέστς και είναι με επάρκεια ανακεφαλαιοποιημένες και έχουν επιστροφή καταθέσεων. Αυτά είναι τα θεμελιακά δεδομένα και αυτά είναι που κοιτάνε οι επενδυτές και όχι όσοι θέλουν να σορτάρουν. Οι τράπεζες έχουν πολλές προκλήσεις μπροστά τους. Πρέπει να συνεχίσουν αγώνα μείωσης των κόκκινων δανείων. Εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα “thinking capacity” για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, είναι μέσα η Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο και αντιμετωπίζουμε πώς μπορεί να δουλεψει καλύτερα ο εξωδικαστικός και άλλα. Συζητάμε με όλους και συναινετικά θεωρούμε ότι η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι αντιμετωπίσιμη. Μην μιλάτε για τράπεζες που καταρρέουν. Δεν είναι σωστό. Δεν είναι και αλήθεια» επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

 

«Η πρόβλεψή μου» συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών «είναι ότι το 2019 θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2018, περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερες επενδύσεις και αν πίστευα το αντίθετο δεν θα συζήταγα για εκλογές».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Εγκληματικές» οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης στη συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΕκτόξευση του DAX μέχρι το τέλος του 2018