Το διαστημόπλοιο “Soyuz MC-08”  το οποίο μετέφερε στη Γη τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) προσγειώθηκε στη στέπα του Καζακστάν κοντά στην πόλη Τζεσκασγκάν. 

Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν ο Ρώσος κοσμοναύτης της Roskosmos Όλεγκ Αρτεμιεφ και οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες της NASA Ριτσαρντ Άρνολντ και  Άντριου Φόστελ. 

 

Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε στις 14.45 ώρα Μόσχας , ενώ αποσυνδέθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 10.57 ώρα Μόσχας. 

 

Η αποστολή με τους τρεις αστροναύτες επέστρεψε στη Γη, την Ημέρα των Διαστημικών Στρατευμάτων που είναι η 4η Οκτωβρίου, καθώς την ίδια ημέρα το 1957 είχε εκτοξευθεί ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος.    

 

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συνεχίσουν να εργάζονται ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκεί Προκόφιεφ και οι αστροναύτες Σερένα Αουνιόν από τις ΗΠΑ και Αλεξάντρ Γκέρστ από την Γερμανία. 
Στις 11 Οκτωβρίου από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ θα ξεκινήσει με το διαστημόπλοιο  “Soyuz MC-10” η επόμενη αποστολή με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη οποία συμμετέχει ο Ρώσος κοσμοναύτης  Αλεξέι Οφτσίνιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΖαμπά και Παπασταθόπουλος στην κορυφαία 11αδα της 2ης αγωνιστικής του Europa League