Η διάκριση SAFETY4SEA Tanker Operator Award απονεμήθηκε στην Arcadia Shipmanagement Co. Ltd, συμφερόντων Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

 

«Ως διευθύνων σύμβουλος και ως καπετάνιος νιώθω υπερήφανος διότι πετύχαμε ως ομάδα να πραγματοποιήσουμε το όραμα της εταιρείας. Να δημιουργήσουμε μία αποτελεσματική και ανταγωνιστική εταιρεία η οποία προσφέρει υψηλότατης ποιότητας υπηρεσίες διαχείρισης πλοίου, ταγμένη να προστατεύει το περιβάλλον, και να έχει υψηλά δεδομένα ασφάλειας για τους ναυτικούς της αλλά και για τους εργαζόμενους στα γραφεία» δήλωσε ο Δημήτρης Ματθαίου και πρόσθεσε:

 

«Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στους εργαζόμενούς μας. Στο ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρείας. Ως leaders στη ναυτιλία επενδύουμε πάντα στο στελεχιακό μας δυναμικό σε θάλασσα και στεριά με στόχο την ανάπτυξη ενός υψηλής απόδοσης ναυτιλιακού οργανισμού».

 

«Το 1998 βάλαμε τα θεμέλια στο οικοδόμημα της ARCADIA τοποθετώντας παραγγελίες για τη ναυπήγηση των δύο πρώτων δεξαμενοπλοίων. Με σεβασμό στις αξίες μας, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Πήραμε τολμηρές αποφάσεις, ξεπεράσαμε δυσκολίες, και δημιουργήσαμε μία εταιρεία για την ο ποία σήμερα είμαστε υπερήφανοι» δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος:

 

«Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την υποστήριξη και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, των συνεργατών μας και κυρίως των άξιων ναυτικών μας» επισημαίνει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

 

Η ARCADIA διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενοπλοίων τύπου aframax και suezmax παγκοσμίως.

 

Αποτελεί την μοναδική εταιρεία που έχει αυξήσει τον στόλο της μόνο με νεότευκτα πλοία, που ναυπηγήθηκαν από την HYUNDAI και την SAMSUNG στην Κορέα.

 

Παράλληλα, στηρίζει εμπράκτως την ελληνική σημαία στον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τα ξένα νηολόγια. Έχει 15 πλοία στο νερό και τέσσερα υπό ναυπήγηση, με το 90% να είναι εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο ενώ οι έλληνες κυριαρχούν στα πληρώματα.

 

Με φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο έννοιες όπως πατρίδα, οικολογική ευαισθησία και συνείδηση και πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής η Arcadia ακολουθεί τη δική του ρότα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

 

Ως πρωτοπόρος στις θαλάσσιες μεταφορές, αναγνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη θαλάσσια μεταφορά πετρελαιοειδών έχει δεσμευθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των εργαζομένων της και την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. Και όλα αυτά με έργα. Παράλληλα έχει προηγμένες απόψεις πάνω στη διαχείριση των πλοίων και αυτό την καθιστά ως μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝεότευκτο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Κρέτσου – ΕΙΗΕΑ για τα προβλήματα του κλάδου των εφημερίδων