ο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», ανακοινώνει την προκήρυξη από το ΕΤΕΑΕΠ του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Ambassadeur στην οδό Σωκράτους 65-67, ως ξενοδοχείο 4 αστέρων.

 

Η αναβίωση του ακινήτου, κενό από το 2000, στο οποίο στεγάστηκε το Παλαιό Εφετείο Αθηνών, έρχεται σε συνέχεια των προσφάτως ανακοινωθέντων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα Esperia Palace και Ζαλοκώστα 7-9, από τον ΕΦΚΑ, ως ξενοδοχεία 5 αστέρων.

 

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε συνέχεια των τριών ξενοδοχείων, αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να υπάρξει άλλος ένας κύκλος διαγωνιστικών διαδικασιών για περίπου 15 ακίνητα, στο πλαίσιο της Β’ φάσης του προγράμματος, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο δράσης έχει ενεργοποιήσει 70 κενά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Εργασίας, καθώς αποδίδουν άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Διαχείρισης Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Περιουσίας και Προμηθειών του ΕΤΕΑΕΠ, Φιλελλήνων 13-15, Αθήνα (210-3275086, 210-3275090).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο ΣτΕ έβαλε τίτλους τέλους στο MEGA
Επόμενο άρθροΣυμφωνία CRETA FARMS με Μασούτη