Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, όπως του πρώην αρχηγού της Εθνικής Γιώργου Καραγκούνη, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) θα διοργανώσει το “5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών” από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Ο θριαμβευτής του Euro 2004 στην Πορτογαλία θα συμμετέχει στο Διεθνές Σχολείο το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Την επόμενη ημέρα θα ακολουθήσει πάνελ και με άλλους καταξιωμένους αθλητές όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν το 2018, Βούλα Παπαχρήστου, η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης γυναικών, ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Κυπελλούχος Ευρώπης το 2018, Αλεξάνδρα Ασημάκη και ο πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη ποδηλασίας πίστας, Χρήστος Βολικάκης.

 

Επιπλέον, θα μιλήσουν οι κορυφαίοι αθλητικοί συντάκτες Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Αντώνης Καρπετόπουλος, και Μάνος Σταραμόπουλος για το Μουντιάλ της Ρωσίας, το Champions League, τις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και τις αλλαγές στο άθλημα, με συντονιστή τον Στράτο Σεφτελή. Ο εκπαιδευτής διαιτησίας και μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δαγκλής. θα παρουσιάσει, τέλος, τους νέους κανονισμούς διαιτησίας

 

Στο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών θα διδάξουν οι Καθηγητές Πανεπιστημίου, Γιώργος Πλειός, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανδρέας Βέγλης, Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ, Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και Γιώτα Αντωνοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και ο Απόστολος Καψάλης, Ερευνητής Εργασιακών Σχέσεων στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

Μία ημέρα του προγράμματος θα αφιερωθεί στον Αθλητικό Τουρισμό, που παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στη χώρα μας, με προσκεκλημένους επιτυχημένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Συμμετοχή στην ενότητα αυτή θα έχουν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Το 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ, απευθύνεται σε αθλητικούς συντάκτες, μέλη και μη μέλη του Συνδέσμου, δημοσιογράφους, φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές δημοσιογραφίας και συναφών σπουδών, απόφοιτους της Φυσικής Αγωγής, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και γενικότερα σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα του, που εμπλουτίζεται κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην περικοπή 125 θέσεων εργασίας σχεδιάζει το Γαλλικό Πρακορείο
Επόμενο άρθροΔεν βλέπει μείωση του brain drain