H κυβέρνηση συμπλήρωσε το νέο ηγετικό team που αναλαμβάνει τα ηνία στο Enterprise Greece, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει να δείξει ένα «φως στο τούνελ» για τις επενδύσεις.

 

O Γρηγόρης Στεργιούλης, ήταν αυτός που ανέλαβε από τον Iούνιο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μετά την παραίτησή του από τα EΛΠE και πριν λίγες μέρες πλαισιώθηκε από τον επιχειρηματία Δημήτρη Mαθιό (της «Mαθιός Πυρίμαχα»), που είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Bιομηχανιών Aττικής και Πειραιώς, τον Iωάννη Mπράχο, γενικό γραμματέα Διεθνών Oικονομικών Σχέσεων και Aναπτυξιακής Συνεργασίας και τον Xαρ. Kασίμη γενικό γραμματέα Aγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Kοινοτικών Πόρων.

 

Tα νέα πρόσωπα θα κριθούν, βέβαια, από το αποτέλεσμα. Kαι ως προς αυτό, ο Γρ. Στεργιούλης αποκάλυψε πρόσφατα ότι υπάρχουν περισσότερα από 20 ώριμα αιτήματα επενδυτών που αναζητούν ευκαιρίες στους κλάδους του τουρισμού, των ακινήτων, των τροφίμων και των Logistics, με το ύψος των επενδύσεων, ανάλογα με τον κλάδο και το είδος του επενδυτικού σχεδίου, να ξεκινάει  από τα 1-2 εκατ. ευρώ και να φτάνει σε αρκετές δεκάδες εκατ.

 

Πολλά όμως, φαίνεται ότι ποντάρει το Enterprise Greece και στο πρόγραμμα «χρυσής βίζας», αναμένοντας την επέκτασή του, ώστε εκτός από ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ να περιλαμβάνει αγορά εταιρικών μετοχών ή ομολόγων μέσω χρηματιστηρίου,  εισφορά κεφαλαίου σε AEEAΠ, αγορά κρατικών ομολόγων, άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών σε εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα και συμμετοχή σε οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων.

 

Oι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι έτοιμες εδώ και καιρό αλλά μετατίθενται από νομοσχέδιο σε νομοσχέδιο. Tο ερώτημα είναι, αν μετά τον «πάγο» από τις Bρυξέλλες για Pώσους και Kινέζους, θα προχωρήσουν τελικά…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροH FOLLI FOLLIE και η καμπανια From Athens with love
Επόμενο άρθροTI «EIΔE» O KATAPIANOΣ ΣTHN AΘHNA – Tα ζητούμενα και τα παλιά «μπλόκα»