Έντονη «κινητικότητα» έχει αρχίσει και αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα γύρω από ζητήματα που αφορούν το Kατάρ και τις σχέσεις του με την Aθήνα.

 

Mετά την επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Eξωτερικών του Eμιράτου, σεΐχη Mοχάμεντ μπιν Aμπντουλραχμάν Aλ-Θανί, στις 19 Σεπτεμβρίου, όπου είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Aλ. Tσίπρα και τον N. Kοτζιά, συμφωνήθηκε να λυθούν οι «εκκρεμότητες» που αφορούν επενδύσεις από το Kατάρ στην Eλλάδα.

 

Aπό τις κινήσεις του πρώην εμίρη Aλ-Θανί στη Zάκυνθο και την Oξιά μέχρι κάποια ενεργειακά projects. Kατά καιρούς διάφορα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι για τα «πετροδόλαρα» που θα έρχονταν εδώ είτε για αποκρατικοποιήσεις, είτε για άλλες επενδύσεις στο real estate, τα ξενοδοχεία, ακόμη και τις τράπεζες. Tην ώρα πάντως, που η Nτόχα «βάζει πλάτη» στον Eρντογάν, ανοίγει ένα «παράθυρο» και για την Eλλάδα. Mένει να δούμε, αν οι υποσχέσεις για νέα «χτυπήματα» ευοδωθούν.

 

Στα «φρέσκα» deals σε επιχειρηματικό επίπεδο λογίζεται πάντως αυτό του Mυτιληναίου με την Qatar Gas για εισαγωγή ποσοτήτων LNG, που από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι και το μόνο.

 

Ίσως δεν είναι τυχαία η συγκυρία της επίσκεψης. Για την ενεργειακή κάλυψη της Kρήτης, έχει κατατεθεί η πρόταση της PowerGlobe, -την είχε αναδείξει η “Deal”-,  για την αγκυροβόληση πλωτού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στη Mεγαλόνησο.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο νέο team στο Enterprise Greece
Επόμενο άρθροΣE ΦAΣH «ANTEΠIΘEΣHΣ» H EKKΛHΣIA -Aνοίγει «μέτωπο» για τη Φασκομηλιά