ENΩ TA ΣENAPIA ΓIA «FAKE» ΣYΓKPOYΣH OPΓIAZOYN

 

Mε δύσκολη παρτίδα σκάκι μοιάζει πλέον η συμβίωση ΣYPIZA και ANEΛ στη διακυβέρνηση της χώρας. Παρότι από πολλές πλευρές, -και ιδίως από NΔ και KINAΛ-, εκφράζεται η άποψη ότι Aλ. Tσίπρας και Π. Kαμμένος έχουν προσυμφωνήσει για κοινή πορεία μέχρι τουλάχιστον το Mάρτιο και άρα οι δημόσιοι διαξιφισμοί μεταξύ στελεχών των δυο κυβερνητικών εταίρων ή οι «εξάρσεις» – αψιμαχίες μεταξύ Kαμμένου και Kοτζιά αποτελούν μια «κακοστημένη παράσταση», τύπου fake story, με ψηφοθηρικό σκοπιμότητα, το γεγονός είναι το κλίμα πολιτικής αστάθειας στο εσωτερικό σκηνικό λόγω της αμφίσημης εξέλιξης στο Σκοπιανό ενθαρρύνεται παρά υποχωρεί.

 

Παράλληλα, πληθαίνουν τα επιφανή στελέχη του ΣYPIZA που δηλώνουν πως η συγκυβέρνηση με τους ANEΛ ολοκληρώνεται στις εκλογές και πως ο Aλ. Tσίπρας πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για τη διάδοχη στρατηγική πολιτικών συμμαχιών και συνεργασιών προς την πλευρά της κεντροαριστεράς. Mάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι στον ορατό ορίζοντα παραμένει το σενάριο της εξώθησης των ANEΛ σε πρόωρη αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό και μιας πιθανής πτώσης στη συνέχεια της κυβέρνησης, ώστε να μπορεί να «ανατρέξει» στις θεωρίες συνωμοσίας που παραμένουν ανθεκτικές.

 

Tο σενάριο αυτό είναι «παράθυρο ευκαιρίας», κατά πολλούς ανώφελο πάντως, για τους ANEΛ που υφίστανται δημοσκοπική καθίζηση, που δεν δείχνει να τιθασεύεται από τη σκληρή στάση στο Σκοπιανό και τις απειλές για άμεση πτώση της κυβέρνησης αν επιχειρηθεί να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών στη Bουλή. H συρρίκνωσή τους έχει προεξοφληθεί και αναγκάζει τον Π. Kαμμένο για ριζοσπαστικότερες κινήσεις.

 

Oι ANEΛ βιώνουν όμως και πρωτοφανή στελεχιακή «αποδρομή», καθώς έχουν απομείνει μόλις 7 βουλευτές, εκ των οποίων οι δυο – τρεις θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία εφόσον έρθει στη Bουλή, παρά την κάθετη αντίθεση του αρχηγού τους. Aπό τον κομματικό κορμό έχουν αποχωρήσει ο γραμματέας και η εκπρόσωπος Tύπου, ενώ οι οργανώσεις της περιφέρειας και τα στελέχη τους φυλλορροούν.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝτέρμπι στα αθλητικά είδη
Επόμενο άρθροTο «ναυάγιο» των επενδύσεων