Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας VAR από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στο ποδόσφαιρο και την πλήρη από τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, αλλά η ευθύνη για το πότε θα μπει το VAR στη ζωή μας αφορά την ΚΕΔ και τη FIFA.

 

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπάς, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή και της γενικής γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρίας Βλαζάκη:

 

“Εμείς είμαστε εντός του προγραμματισμού. Για να γίνει ένας διεθνής δημόσιος διαγωνισμός είχαμε υπολογίσει ότι θα χρειαστούν εννέα μήνες από τότε που θα πάρουμε το “πράσινο φως”. Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξουν οι φάκελοι. Εαν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, το Γενάρη θα έχουμε εγκατεστημένο ανάδοχο.

 

Από εκεί και πέρα, πότε το VAR θα είναι έτοιμο είναι θέμα της FIFA και της Ομοσπονδίας. Τα πράγματα σ’ αυτόν τον τομέα είναι απλά. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, προς το τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή, ανάλογα με τι θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Σε πλήρη εφαρμογή σε όλα τα γήπεδα θα είναι από τη νέα περίοδο. Αλλά η μπάλα δεν είναι στα δικά μας πόδια, είναι στα πόδια της ΚΕΔ και της FIFA. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση προς το τέλος της περιόδου και πλήρη τη νέα

 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος της Β Εθνικής, τα φαινόμενα βίας στους αθλητικούς χώρους, την κάρτα υγείας, αλλά και τη γενικότερη αθλητική παιδεία που δεν υπάρχει.

 

Για τη Β’ Εθνική, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε: “Μέχρι αύριο θα έχει γίνει η συνάντηση. Θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά μην ψάχνουμε να βγάλουμε λαγούς από το καπέλο. Η πρόταση της Πολιτείας είναι η ίδια τα τελευταία τρία χρόνια. Βοηθάμε να βρεθούν τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγοί, αλλά δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν. Ό,τι βοήθεια μπορούμε να την παρέχουμε θα την κάνουμε και κυρίως με τις αλλαγές που έρχονται τη νέα χρονιά και την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος”.

 

Για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε ότι “δεν λύνονται τα πάντα με δρακόντεια μέτρα ή με νομοθετικές ρυθμίσεις, όσο καλές και να είναι αυτές, καθώς τα πάντα ξεκινάνε από την παιδεία και τον πολιτισμό”. Έπειτα ανέφερε διάφορες σκέψεις. ώστε “τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το σύνολο των αθλημάτων, όχι μόνο -θα μου επιτρέψετε την έκφραση- των mainstream, αλλά και των υπολοίπων και κυρίως των αθλημάτων των ΑΜΕΑ”, καθως και τη σύνδεση του αθλητισμού με πολιτιστικές δραστηριότητες.

Τέλος, για την κάρτα υγείας, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε: “Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ειδικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει κάποιες καθυστερήσεις. Ενώ υπάρχει από 3 Αυγούστου και υπουργική απόφαση και επιστολή της ΓΓΑ προς τις ομοσπονδίες, οι ΕΠΣ επικαλούνται ότι άργησαν να ενημερωθούν. Οι ΕΠΣ ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν 4 Οκτώβρη και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν έχω εναλλακτική από το να δώσω παράταση”.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι απώλειες κεφαλαιοποίησης οδήγησαν το Ενεργητικό σε νέα χαμηλά έτους
Επόμενο άρθροΣτο κόκκινο και σήμερα το Χρηματιστήριο