Με αφορμή την συμπλήρωση 220 χρόνων από το θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή την Κυριακή 14 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί για 18η συνεχή χρονιά ο Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο της Μαγνησίας.

 

Οι προετοιμασίες έχουν, ήδη, ξεκινήσει και αναμένεται μεγάλος αριθμός συμμετοχών από όλη τη Θεσσαλία αλλά και εκτός αυτής σ’ έναν αγώνας που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και απευθύνεται σ’ άτομα όλων των ηλικιών.

 

Αποτελώντας μια συνδιοργάνωση του δήμου Ρήγα Φεραίου, του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Συλλόγου Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου, η εκδήλωση είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Μαγνησία, τόσο από πολιτιστική, όσο και από αθλητική άποψη, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες της περιοχής.

 

Μέσω του αγώνα υποστηρίζεται η περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι το Βελεστίνο, εκτός του ότι είναι μια όμορφη κωμόπολη, αποτελεί και σημείο αναφοράς για τη νεότερη ελληνική ιστορία, ως γενέτειρα του λόγιου, εθνομάρτυρα και πρωτεργάτη του κινήματος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Ρήγα Φεραίου.

 

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει πέντε διαδρομές: Η πρώτη (και μεγαλύτερη) διαδρομή θα είναι στα 7.800 μέτρα, θα αφορά γεννηθέντες από το έτος 2003 και μεγαλύτερους και θα υπάρξουν βραβεύσεις ανά έξι ηλικιακές κατηγορίες. Η δεύτερη διαδρομή θα είναι στα 2.200 μέτρα, στην οποία συμμετέχουν γεννηθέντες από 2004-2007. Η τρίτη διαδρομή θα είναι στα 1.800 μέτρα και συμμετέχουν γεννηθέντες 2008-2009. Η τέταρτη διαδρομή θα είναι στα 400 μέτρα και συμμετέχουν γεννηθέντες 2010-2011. Τέλος, η πέμπτη διαδρομή θα είναι στα 200 μέτρα και συμμετέχουν γεννηθέντες 2012-2014.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο Hall of Fame ο Φρανκ Λάμπαρντ
Επόμενο άρθροΜε ποια κριτήρια εξαγοράστηκε η σκοπιανή εταιρία ηλεκτρισμού;