Σεισμική δόνηση 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το νησί της Νέας Βρετανίας στην Παπούα-Νέα Γουινέα το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι τουλάχιστον 30 εκατοστών, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) και το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC).

 

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 06:48 (23:48 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) σε βάθος 40 χιλιομέτρων, εντοπίστηκε 125 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Κίμπε.

 

Το PTWC προειδοποίησε ότι τσουνάμι τουλάχιστον 30 εκατοστών ενδέχεται να πλήξουν τις ακτές της Παπούας-Νέας Γουινέας, καθώς και τις ακτές των νησιών του Σολομώντα.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Παπούας-Νέας Γουινέας στο Πορτ Μόρεσμπι, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα θύματα ή ζημιές, αν και ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φθάσουν διαφορετικές πληροφορίες στις αρχές αργότερα εντός της ημέρας.

 

Η Παπούα-Νέα Γουινέα, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, που βρίσκεται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού, διαβόητη σεισμογενή περιοχή, προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον σεισμό 7,5 Ρίχτερ του Φεβρουαρίου, από τον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα σημερινά πρωτοσέλιδα
Επόμενο άρθροΣτον Καλογρίτσα το οδικό τμήμα Δουναίικα