Η πολύ καλή συμπεριφορά (μετά από αρκετό διάστημα) του ΧΑ με τις αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη στις 620 μονάδες, έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα για παρόμοια αντίσταση και συγκράτηση του Ενεργητικού των Α/Κ. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν διαφορετική καθώς ήρθε η σειρά των υπολοίπων κατηγοριών να πάρουν την σκυτάλη των πτωτικών αποδόσεων.

 

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ακόμη μία ημέρα έντονης πτώσης της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων, περί του -0,51%, που τα διαμόρφωσε στα 6,186 δις €. Με αυτόν τον τρόπο το Ενεργητικό κατρακύλησε σε νέα χαμηλά έτους, της τάξεως του -7,08%.

 

Ο ρυθμός μεριδίων την Πέμπτη ήταν ενισχυμένος κατά 0,01%, όμως δεν αντιστοιχεί σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Αντιθέτως, επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις (των οποίων η αξία ήταν χαμηλή) καθώς κυμάνθηκε στα 1,694 εκατ. €.

 

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε με, επίσης, έντονα αρνητικό πρόσημο -0,79%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ μόνον τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη έκλεισαν με μέση ανοδική απόδοση 0,37% και άλλες 2 κατηγορίες με μηδενική μεταβολή (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυσσομένων Χωρών και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Οι υπόλοιπες 17 υπέστησαν μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μετοχικά με -2,52%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -2,38%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -2,33% και τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -2,29%.

 

Η συναλλακτική αξία κυμάνθηκε σε μεσαία προς ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά η κυρίαρχη επενδυτική διάθεση ήταν αρνητική. Ο κύριος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,382 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 554 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/ Ελλάδας με 501 χιλ. € και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 485 χιλ. €.

 

Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,473 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 216 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 187 χιλ. €.

 

Ανεπαίσθητης αξίας ρευστοποιήσεις στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, μόλις 37 χιλ. €.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣταθερή και μόνιμη η μείωση της ανεργίας
Επόμενο άρθροΟ μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι να τη θεωρήσουμε δεδομένη