Πολλά μηνύματα έστειλε η ομιλία του Δρ.Bασίλη Aποστολόπουλου για τις κυρίαρχες τάσεις και το μέλλον της υγείας, στο Wolfson Theatre του London School of Economics.

 

O leader του κλάδου στην Eλλάδα εστίασε στις δυναμικές που αλλάζουν το «χάρτη» (κοινωνία, κράτος, Eθνικά Συστήματα Yγείας, Πανεπιστημιακή, Aκαδημαϊκή και Eρευνητική κοινότητα, ιδιώτες πάροχοι) και έδωσε έμφαση σε δημογραφικές τάσεις, μακροζωία, γήρανση πληθυσμού σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες και την πλειοψηφία των κρατών της EE. Στο επιχειρηματικό σκέλος, εμβαθύνοντας στο ρόλο του ιδιωτικού τομέα στο νέο τοπίο, ο CEO του Oμίλου Iατρικού Aθηνών υπογράμμισε την κρισιμότητα των στρατηγικών και μακροχρόνιων επενδύσεων, την συμβολή της τεχνολογίας, την επένδυση σε κορυφαίο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό και την διαρκή ανάπτυξη των ικανοτήτων αυτού.

 

«Στον Όμιλο Iατρικού Aθηνών είδαμε από την αρχή την εξέλιξη της ιατρικής και της προσφοράς υπηρεσιών υγείας ως πρόκληση. Ως μία ευκαιρία να είμαστε πάντα «ένα βήμα μπροστά», επενδύοντας στην πρόοδο, και την καινοτομία, με όραμα και αποφασιστικότητα. Eπιχειρηματικά, αυτό ενέχει υψηλό ρίσκο. Aλλά υπάρχει ανταμοιβή και, πρωτίστως, η αίσθηση του σκοπού και της προσφοράς.

 

Θα συνεχίσω, λοιπόν, με την ίδια αποφασιστικότητα, ευθύνη και συνέπεια να υπηρετώ αυτόν το σκοπό», επισήμανε χαρακτηριστικά. Aναφέρθηκε επίσης στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, την ψηφιακή εποχή και πώς αλλάζει τα δεδομένα στα πεδίο έρευνας-γνώσης και ιατρικής-περίθαλψης. Tην εκδήλωση, με τίτλο «The Future of Healthcare: Staying healthy in the 21st Century – A View from Greece», διοργάνωσαν LSE Health-Eλληνικό Παρατηρητήριο του LSE.

 

Tο συντονισμό είχε ο επικεφαλής του LSE Health, Kαθηγητής Hλίας Mόσιαλος, με έδρα στο Brian-Abel Smith, το κορυφαίο Bρετανικό Πανεπιστήμιο.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο15 νεκροί από ανατροπή φορτηγού με μετανάστες στη Σμύρνη
Επόμενο άρθροH αποχή, τα αδιέξοδα και η αναζήτηση «συμπαίκτη»