Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

“Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής” τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται και από δύο φωτογραφίες.

 

Σε αυτές φαίνονται πανεπιστημιακοί να έχουν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να μην επιτρέψουν στα μέλη του Ρουβίκωνα να εισέλθουν στο γραφείο που έχουν καταλάβει εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αντίδραση του Ρουβίκωνα και κυρίως αν θα αποχωρήσει οικειοθελώς από το γραφείο που επίταξε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ή σε αντίθετη περίπτωση με ποιον τρόπο η Κομητεία του Πανεπιστημίου, θα επιδιώξει την αποχώρηση του.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ant1news, στελέχη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν ανακατάληψη του γραφείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση με τους καθηγητές που παραμένουν στον χώρο.

 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του τμήματος φιλοσοφίας Μαρίζα Φουντοπούλου με την οποία επικοινώνησε το enikos.gr, «υπάρχει ένταση, οι καθηγητές βρίσκονται έξω από την αίθουσα, είναι λυπηρή η εικόνα να βλέπεις καθηγητές και φοιτητές να βρίσκονται απέναντι».

 

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη της για το συγκεκριμένο περιστατικό. ‘«Με λυπεί να συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά γιατί είναι ελλιπές το νομοθετικό πλαίσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο ζητούν οι πρατηριούχοι
Επόμενο άρθρο5 ύποπτοι της υπόθεσης Κασόγκι συνδέονται με τον Πρίγκιπα Σάλμαν