Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθηλώνει την οικονομία σε μία φθίνουσα στασιμότητα, τονίζουν η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο Τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή τους για την πτώση της ανταγωνιστικότητας σύμφωνα με το World Economic Forum.

 

«Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2018 που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην57η θέση, υποχωρώντας κατά 4 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι μας ξεπέρασαν ακόμη 4 χώρες που διεκδικούν περισσότερο αξιόπιστα από εμάς επενδύσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ανάμεσα στις αρνητικές επιδόσεις που καταγράφονται, περιλαμβάνονται οι υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, η έλλειψη ρευστότητας, η χαμηλή ποιότητα των θεσμών και οι ποικίλες στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας», αναφέρουν οι κ.κ. Μπακογιάννη και Σταϊκούρας.

 

Όπως σημειώνουν, «η Έκθεση, δυστυχώς, επιβεβαιώνει αυτά που οι Έλληνες πολίτες ήδη γνωρίζουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθηλώνει την οικονομία σε μία φθίνουσα στασιμότητα. Χωρίς ολοκληρωμένη εθνική αναπτυξιακή στρατηγική και ελλείψει οποιασδήποτε μεταρρυθμιστικής τόλμης, η κυβέρνηση αδυνατεί να δημιουργήσει τις αναγκαίες θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στον δρόμο της δυναμικής ανάπτυξης που σήμερα έχει περισσότερη ανάγκη παρά ποτέ. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε ξανά η έκθεση της ΔΕΗ για τη Μάχη της Ηλεκτρικής
Επόμενο άρθροΤι έχουν πάθει τα χρηματιστήρια;