Οι χθεσινές Ελληνικές πολιτικές εξελίξεις επέφεραν νέα υποχώρηση στις κατηγορίες των Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε τίτλους του εσωτερικού. Αποτέλεσμα ήταν το συνολικό Ενεργητικό της αγοράς να καταγράψει μικρή υποχώρηση -0,12% και να διαμορφωθεί στα 6,223 εκατ. €.

 

Η συναλλακτική αξία στη διάρκεια της Τετάρτης ήταν από τις πιο υποτονικές των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά κατά -0,03% και αντιστοιχούν σε αμελητέας αρνητικής αξίας τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, μόλις 349 χιλ. €.

 

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε σε οριακά αρνητικά επίπεδα -0,04%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 έκλεισαν με κέρδη, οι 7 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,58%, τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,47% και τα Funds of Funds Μικτά με 0,36%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,22%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,90% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,68%.

 

Οι μεριδιούχοι δείχνουν να παρακολουθούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ίσως δούμε μία στάση αναμονής στο αμέσως βραχυπρόθεσμο διάστημα. Η συναλλακτική αξία στις περισσότερες κατηγορίες κινήθηκε σε μερικές χιλιάδες € και αν μπορεί να χαρακτηρισθεί μία διάθεση της επενδυτικής τάσης, θα λέγαμε, ότι ήταν σχετικά μικτή. Σε εκροές ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 341 χιλ. ε, τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 248 χιλ. € και τα Funds of Funds Μετοχικά με 219 χιλ. €. Αντιθέτως, σε εισροές τα Funds of Funds Μικτά με 473 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 134 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 132 χιλ. €.

 

Συνεχείς ανακατατάξεις στις κατηγορίες με τα 5 υψηλότερα μερίδια αγοράς έναντι του Ενεργητικού: Μικτά με 20,94%, Funds of Funds Μικτά με 11,75%, Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 11,42%, Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 11,35% και Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 10,92%.

 

 

 

 

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Διοικητή Γ. Στουρνάρα στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης
Επόμενο άρθροΗ μάχη των κατασκευαστών για τον οδικό άξονα της Κρήτης