Ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης Αρντά Τουράν βρίσκεται στο “μάτι” των τούρκικων αρχών για συμμετοχή στο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Vatan.

 

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ερευνά τη συμμετοχή του άσου της Μπασακσεχίρ, όπως και του συμπαίκτη του στην Μπασεκσεχίρ, Εμρέ Μπελόζογλου, του πρώην ποδοσφαιριστή, Οκάν Μπουρούκ, και του πρώην τεχνικού διευθυντή της Μπούρσασπορ, Μπουλέντ Κορκμάζ.

 

Σύμφωνα με τον τούρκικο τύπο, οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν την πιθανότητα σύνδεσής τους με την οργάνωση FETO, υποπτευόμενες ότι υπήρξαν μέλη της. Αναμένεται δε να τους καλέσει άμεσα για καταθέσεις καθώς υπάρχει η υποψία ότι λειτούργησαν ως συνεργοί με αυτούς που επιμελήθηκαν της απόπειρας πραξικοπήματος το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016.

 

Συνολικά εξι Τούρκοι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν ήδη παρεμφερείς κατηγορίες, με το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης έως και 22,5 ετών να είναι υπαρκτό για εκείνους.

 

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η μόνη δικαστική περιπέτεια που αντιμετωπίζει ο Αρντά Τουράν. Ήδη κινδυνεύει με 12,5 χρόνια φυλάκισης, ελέω κατηγοριών για επίθεση σε δημοφιλή ποπ τραγουδιστή της Τουρκίας και σεξουαλική παρενόχληση στην γυναίκα του.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραμένουμε δεσμευμένοι με τον Τσίπρα στη συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΣτο ΣτΕ πυρόπληκτοι υποψήφιοι φοιτητές