«Έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του “Μακεδονικού”»

 

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κανει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

 

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ακόμη ο Νίκος Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτειθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».

 

Ο κ. Κοτζιάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καταγγελίες και τις αιχμές για μυστικά κονδύλια του υπουργείου. «Κάποιοι που κάνουν τους αδιάφθορους σήμερα ξεχνούν τις υποθέσεις, που παραπέμψαμε στον εισαγγελέα» είπε. Σημείωσε ακόμη ότι τα απόρρητα κονδύλια φέρουν όλα την έγκριση της Βουλής.

 

Αναφερόμενος στα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο για «αθλιότητες» και ένδειξη απουσίας σοβαρότητας. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη» τόνισε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ώρα της ιστορικής ευθύνης κόπιασε
Επόμενο άρθροΙκανοποίηση Κουρτς για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή της πΓΔΜ