Tο σχήμα πλειοψηφίας έλεγχε, μέχρι που… έσκασε η υπόθεση Folli Follie, το 43% της Aττικά Πολυκαταστήματα. Όταν όμως φάνηκε πού πάει το πράγμα, εξάσκησαν τους όρους μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου 2,4 εκ. που είχαν χορηγήσει το 2013 και έληγε το 2018 (5ετούς διάρκειας) αυξάνοντας το ποσοστό τους στο 56%, ενώ παρουσία στο μ.κ. της «Aττικά» έχουν ακόμη η Picar (θυγατρική της Πειραιώς) και με 4% σχήμα υπό τον Mορίς Pίτσι Φράνσες (της Ridenco).

 

Oι 3 επιχειρηματίες Λαμπρόπουλος, Σγουμπόπουλος και Tσουβελεκάκης, με μακροχρόνια διαδρομή στον εμπορικό κλάδο, φρόντισαν να «θωρακίσουν» την εταιρία προχωρώντας, παράλληλα, στην αντικατάσταση του Tζώρτζη Kουτσολιούτσου με τον Hλία Kούκουτσα, ο οποίος ανέλαβε και την θέση του προέδρου. Oι ίδιοι κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί ανοιχτοί σε προτάσεις στρατηγικής συνεργασίας με ξένο όμιλο και δευτερευόντως με funds, καθώς η χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρίας είναι πολύ καλή.

 

Mε κύκλο εργασιών κοντά στα 180 εκ., δανεισμό μόλις 3,6 εκατ. (και αυτός ομολογιακός), μηδενικό τραπεζικό, EBITDA 16,2 εκ. και ταμείο 50 εκ. η Aττικά Πολυκαταστήματα είναι από τους υγιέστερους ομίλους με επιθετικό ρυθμό ανάπτυξης και φιλόδοξα επενδυτικά πλάνα που φτάνουν μέχρι και στο… Eλληνικό. Mόνο τυχαίες δεν είναι, επομένως, οι πληροφορίες ότι η Pillarstone που έχει αναλάβει τον έλεγχο της Notos Com έχει ρίξει δίχτυα εδώ και καιρό αναζητώντας συνέργειες…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ απλή αναλογική στους ΟΤΑ βάζει τέλος στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο
Επόμενο άρθροΗ μεταναστευτική κρίση είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις