Έργο διασύνδεσης χερσαίων καλωδίων υψηλής τάσης στην Κύπρο ανέλαβε η Ελληνικά Καλώδια, όπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ανέθεσε στην Ελληνικά Καλώδια σύμβαση με το κλειδί στο χέρι αξίας περίπου 10 εκ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση χερσαίων καλωδίων υψηλής τάσης για την αναβάθμιση διαφόρων γραμμών μεταφοράς ενέργειας του δικτύου της Κύπρου

 

Τα τέσσερα επιμέρους έργα που συνθέτουν το έργο που ανέλαβε η Ελληνικά Καλώδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διασύνδεση υφιστάμενων γραμμών με το δίκτυο, την υπογειοποίηση εναέριων γραμμών και την επαναδρομολόγηση καλωδίων στη Μονή, στο Βασιλικό, στην Πάφο και σε άλλες περιοχές της Κύπρου. Η σύμβαση αφορά στον σχεδιασμό, στην παραγωγή περίπου 70 χιλιομέτρων καλωδίων 132kV και στην εγκατάσταση καλωδίων και στη διασύνδεση των γραμμών με το δίκτυο. Το έργο αυτό θα ενδυναμώσει το Σύστημα Μεταφοράς της Κύπρου, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση τόσο της αξιοπιστίας όσο και της ικανότητας του δικτύου.

 

Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στη Θήβα, το οποίο με την μακροχρόνια εμπειρία του, τις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό του εγγυάται υψηλής ποιότητας, τεχνολογικά εξελιγμένες και ανταγωνιστικές καλωδιακές λύσεις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιούχων για τα αναδρομικά
Επόμενο άρθροΠαραμένει η Ελλάδα στο πρόγραμμα απαλλαγής θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ