Την υπογραφή συμφωνίας αναστολής (standstill agreement) με τις Πιστώτριες Τράπεζες ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ.

 

Συγκεκριμένα, οι Πιστώτριες Τράπεζες συμφώνησαν, κατόπιν σχετικού αιτήματος, να παράσχουν στην Εταιρία μια περίοδο ανοχής (standstill) εντός της οποίας θα καταρτισθεί βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων. Η σύμβαση αναστολής ισχύει αναδρομικά από 12.07.2018 και προβλέπει αρχική περίοδο ανοχής μέχρι την 12.12.2018 με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης. Ως εκ τούτου, η τακτή ημερομηνία λήξης εκάστου Ομολογιακού Δανείου μετατίθεται κατά την ημερομηνία λήξης της σύμβασης αναστολής, καθιστώντας έτσι το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας μη ληξιπρόθεσμο.

 

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ο διορισμός της εταιρείας «Alvarez & Marsal Ελλάς Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» ως συμβούλου αναδιάρθρωσης, προκειμένου να παράσχει στις Πιστώτριες Τράπεζες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργίας της Εταιρίας.

 

Τέλος, σε εκτέλεση των όρων της ως άνω σύμβασης αναστολής, συμφωνήθηκε, προς εξασφάλιση των δανειακών υποχρεώσεων, η εκ μέρους των βασικών μετόχων της Εταιρίας, σύσταση ενεχύρου πρώτης τάξης επί μετοχών εκδόσεως της Εταιρίας και κυριότητάς τους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα ελληνικά προϊόντα καταλαμβάνουν τη θέση που τους αξίζει
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή η νέα πληρωμή του ΚΕΑ