Εκτοξεύτηκαν τα χρέη προς τρίτους από τους ΟΤΑ με την περιφέρεια Αττικής να αναδεικνεύεται «πρωταθλήτρια» με υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

Οπως προκύπτει από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαβιβάστηκε στην Βουλή, που παρουσιάζει επίσης και την σταθερή ανοδική τάση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους, η περιφέρεια Αττικής εμφανίζει αύξηση χρεών κατά 113,11%.

 

Στον  πίνακα με την πορεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού η Περιφέρεια Αττικής εμφανίζει αύξηση των χρεών της κατά 113,11% την στιγμή μάλιστα που τα ευρήματα για τους άλλους Δήμους που ελέγχθηκαν παρουσιάζουν μείωση ληξιπρόθεσμων.

 

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής τα χρέη εκτινάχθηκαν σε 7.444.177,39 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2017 από 3.493.049,06 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Σύμφωνα με τους ελεγκτές: «Η σημαντική αύξηση που παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Περιφέρειας Αττικής οφειλόταν στα προβλήματα οργάνωσης εσωτερικών διαδικασιών, εκπαίδευσης του προσωπικού και στελέχωσης της ΓΔΟΥ ως απόρροια της κατάργησης των ΥΔΕ».

 

Πατούλης: Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι fake news

 

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύεται ως «πρωταθλητής» στην αύξηση των χρεών προς τρίτους επισημαίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι fake news, αλλά αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σε όλα τα επίπεδα.

Αποδεικνύει την αδυναμία της να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης των οικονομικών της, αφού αδυνατεί να αποπληρώσει έγκαιρα τις οφειλές της.

Επιπλέον, από τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν, επιδεικνύει χαρακτηριστική ανικανότητα στην απορρόφηση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη και οφειλές προς τρίτους, οι «πλασματικοί» προϋπολογισμοί, η έλλειψη αναπτυξιακού οράματος και οι σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων υποδομής που έχουν ανάγκη οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες, είναι η «βαριά κληρονομιά» που αφήνει η απερχόμενη Περιφερειάρχης στους κατοίκους της Αττικής.

Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας αξίζει μια καλύτερη Διοίκηση».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑλματώδης αύξηση χρεών των δημόσιων φορέων προς τρίτους
Επόμενο άρθροΌλα κάνουν τον κύκλο τους και ξανά είμαστε μαζί