Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

 

Κίνητρα για νέες προσλήψεις καθώς και μείωση εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση εντός Νοεμβρίου.

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες από το 20% στο 13,33%, με τη ρύθμιση να αφορά κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με ετήσιο καθαρό φορολογητέο εισόδημα πάνω από 7.032 ευρώ.

 

Ευνοϊκής μεταχείρισης θα τύχουν οι νέοι επιστήμονες που έχουν έως 5 χρόνια δραστηριότητας, καθώς το ασφάλιστρό τους θα υποχωρήσει στο 13,3%, έναντι 14% την πρώτη 2ετία και 17% την επόμενη 3ετία.

 

Μείωση εισφορών θα έχουν και οι αγρότες, καθώς οι εισφορές τους θα διαμορφωθούν το 2019 στο 12%, το 2020 στο 12,66%, το 2021 στο 13% και το 2022 στο 13,3%. Βάση υπολογισμού παραμένει το εισόδημα, ενώ διατηρείται η υπερ-κατώτατη βάση υπολογισμού. Δηλαδή η γενική ελάχιστη εισφορά θα συνεχίσει να υπολογίζεται επί του 70% του κατώτατου μισθού.

 

Ταυτόχρονα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

 

Συγκεκριμένα θα επιδοτείται το μη μισθολογικό κόστος για τους νέους έως 24 ετών, σε ποσοστό 100% για τις εργατικές εισφορές και  50% για τις εργοδοτικές εισφορές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΕΓΕΚ
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν οι τιμές οικοδομικών υλικών τον Σεπτέμβριο