Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ιταλικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ στην εφημερίδα «Le Parisien», προειδοποιώντας ωστόσο ότι η Ευρωζώνη δεν είναι προετοιμασμένη αρκετά για να αντιμετωπίσει μία νέα οικονομική κρίση.

 

«Δεν βλέπουμε κάποια μετάδοση της κρίσης στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να προσεγγίσει την Ιταλία. Ελπίζω ότι η Ιταλία θα ανταποκριθεί» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

 

«Αλλά, είναι η Ευρωζώνη επαρκώς εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση μιας νέας οικονομικής ή νομισματικής κρίσης; Η απάντησή μου, είναι όχι» επισήμανε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υλοποιηθούν «όσα έχουμε προτείνει στους εταίρους μας, προκειμένου να έχουμε μία ισχυρή τραπεζική ένωση, αλλά κι έναν επενδυτικό προϋπολογισμό στην ζώνη του ευρώ».

 

Καθησυχαστικός σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιταλικού ιού είχε εμφανιστεί και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό CNews. «Δεν είμαστε στη διαδικασία δημιουργίας μίας νέας κρίσης» είχε δηλώσει προ ημερών.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019, στις αρχές της εβδομάδας επικαλούμενη την παραβίαση των κανόνων δημοσίων δαπανών της Ε.Ε., ενώ ζήτησε από την Ρώμη να καταθέσει ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού μέσα σε τρεις εβδομάδες. Στην αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ιταλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα.

 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, επέμεινε πως η χώρα του «δεν θα οπισθοχωρήσει ούτε μισό χιλιοστό», στη διαμάχη της με την Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Aδρανείς» επενδύσεις 120 εκ. και νέα σενάρια
Επόμενο άρθροΤο ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στη συναγωγή στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ