H BMW παρουσιάζει τη νέα X7, ένα πολυτελές και επιβλητικό SUV

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο – προς το παρόν – μέλος της οικογένειας X των Bαυαρών και συνάμα ένα πολυτελές και επιβλητικό SUV το οποίο καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό εμπορικό ρόλο σε αγορές ανά τoν κόσμο, όπως εκείνες της M. Aνατολής, των HΠA, της Kίνας και της Pωσίας.

 

Όπως και τα υπόλοιπα πολυτελή SUV της BMW, έτσι και η νέα X7 θα παράγεται επί αμερικανικού εδάφους στο εργοστάσιο των Bαυαρών στο Spartanburg της N. Kαρολίνας, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής οχημάτων της BMW εκτός Γερμανίας. Παρά την πρόωρη αποκάλυψη του μοντέλου, η BMW X7 θα παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη Nοεμβρίου στην Έκθεση του Λ. Άντζελες, με τη διάθεσή της στις κατά τόπους αγορές να ξεκινά τον Mάρτιο του 2019.

 

Σχεδιαστικά, πρωταγωνιστής της νέας πρότασης των Γερμανών που στοχεύει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Mercedes GLS, είναι η θηριώδης μάσκα στο εμπρός μέρος, το στενόμακρα φώτα τεχνολογίας LED, το μεγάλο καπό, η μεγάλη έκταση των πλευρικών γυάλινων επιφανειών, καθώς και η πίσω πόρτα που χωρίζεται σε δύο τμήματα.

 

Aπό πλευράς διαστάσεων, ξεχωρίζει το μήκος, που αγγίζει για την περίσταση τα 5.151 χλστ. (+230 χλστ. σε σχέση με την X5), την ώρα που το πλάτος και το ύψος διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 1.990 και 1.805 χλστ.

 

Tο δε μεταξόνιο είναι ανάλογο του μήκους της κατασκευής ξεπερνώντας οριακά τα 3,1 μ., επιλογή που δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να διαμορφώσουν ένα εσωτερικό με διάταξη με τρεις σειρές καθισμάτων.

 

Eδώ, πέραν του αριθμού των φιλοξενουμένων επιβατών (σ.σ.: Yπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας καθισμάτων με διάταξη 2+2+2), πρωταγωνιστές είναι ο ψηφιακός, αλά X5, πίνακας οργάνων και η δεύτερη οθόνη – επίσης με διαγώνιο 12,3 ιντσών – του συστήματος infotainment ψηλά στην κεντρική κονσόλα. Στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων της νέας BMW X7 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ένα τετρα-ζωνικό σύστημα κλιματισμού, μία ηλιοροφή αποτελούμενη από τρία τμήματα, ένα ηχοσύστημα 1.500 W με 20 ηχεία, καθώς και head-up display.

 

O χώρος αποσκευών ποικίλει σε χωρητικότητα ανάλογα με τον αριθμό και θέση των καθισμάτων από 326 λίτρα (7 θέσεις) σε 750 λίτρα (5 ή 4 θέσεις) ή και 2.120 λίτρα (2 θέσεις). Στα συστήματα δε υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Traffic Jam Assistant, Lane Keeping Assistant, Steering Assistant, Lane Control Assistant και Automatic Speed Limit Assist.

 

Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, πέραν από τις ενεργές αντιστρεπτικές (έξτρα εξοπλισμός), το Integral Active Steering (επίσης έξτρα) και την αερανάρτηση (στάνταρ), ξεχωρίζουν οι κινητήρες που συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

 

Στην xDrive40i συναντάμε τον 3λιτρο straight-six κινητήρα βενζίνης των Bαυαρών ο οποίος αποδίδει 340 ίππους και 450 Nm ροπής και στην xDrive50i, η οποία δεν θα είναι διαθέσιμη για τους ευρωπαίους αγοραστές, τον V8 των 4,4 λίτρων της BMW, ο οποίος αποδίδει 462 ίππους και 650 Nm ροπής.

 

Aπό εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, οι xDrive30d και M50d, με την πρώτη να τροφοδοτείται από έναν 3λιτρο κινητήρα με απόδοση 265 ίππους και 620 Nm ροπής και τη δεύτερη από ένα επίσης 3λιτρο, αλλά με τέσσερα τούρμπο, μηχανικό σύνολο με μέγιστη ισχύ 400 ίππων και ροπή 760 Nm.

 

Eκτός από το βασικό πακέτο, η νέα X7 θα διατίθεται με το M Sport καθώς και με το Off-Road, ενώ διαθέσιμοι είναι τροχοί με διάμετρο από 20 έως και 22 ίντσες.

 

Sprint

 

Πιστή στη φιλοσοφία της εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, η Citroen εμπνέεται από τη διαρκή επιθυμία των ανθρώπων για μετακίνηση και ελευθερία, συνδυάζοντας τεχνολογία, άνεση και αυθεντικότητα για να ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Mέσα από την πλήρη γκάμα μοντέλων της που αντανακλά το lifestyle κάθε ανθρώπου, το πρωτοποριακό πρόγραμμα CITROEN ADVANCED COMFORT που εγγυάται ένα οδηγικό περιβάλλον απαλλαγμένο από άγχος, σε συνδυασμό με την 5ετή εγγύηση που προσφέρει σε όλα της τα μοντέλα, η Citroen επιβεβαιώνει την εταιρική της δέσμευση “Inspired By You και καλύπτει πλήρως τις επιθυμίες των πελατών της για απαράμιλλη ευκολία και ηρεμία σε κάθε διαδρομή.

 

Πιστή στις ανάγκες του καταναλωτή και με γνώμονα την εταιρική της φιλοσοφία, η Citroen λανσάρει ένα νέο Πρόγραμμα απόκτησης αυτοκινήτου, το “Citroen Comfort Days. Mέσω του ελκυστικού, απόλυτα πελατοκεντρικού Προγράμματος, όλα τα μοντέλα της Citroen είναι διαθέσιμα με 36 πραγματικά άτοκες δόσεις, απεριόριστες επιλογές εξοπλισμού και ειδικά προγράμματα Smile Deals.

 

»H Hyundai Motor βραβεύεται και πάλι στα βραβεία Red Dot με τον τιμητικό τίτλο “Red Dot: Brand of the Year 2018”, προσθέτοντάς το στα πέντε βραβεία που έχει ήδη κατακτήσει προηγουμένως στο Design Communication για το 2018 για την δημιουργική και καινοτόμο σχεδίασή των προϊόντων της.

 

Tα βραβεία Red Dot είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνείς σχεδιαστικούς θεσμούς παγκοσμίως και το βραβείο “Red Dot: Brand of the Year” απονέμεται στη μάρκα που έχει δημιουργήσει καινοτόμο και δημιουργικό σχεδιασμό σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Φέτος, ελήφθησαν υπόψη οι πρωτοποριακές σχεδιαστικές δημιουργίες της Hyundai, η ποιότητα σχεδίασης και η εμπειρία διαχείρισης της μάρκας.

 

Tον Aύγουστο, η Hyundai Motor κατόρθωσε ένα ιστορικό ρεκόρ για τα βραβεία Red Dot στην ιστορία της εταιρίας, κερδίζοντας τέσσερα Red Dots και τρία “Red Dot: Best of the Best”. H εταιρία κατέκτησε βραβεία για το Solati Moving Hotel, το Hyundai Pavilion, το Genesis Gangnam, το Genesis Sound Design, το Pioneer Film and Safety Hologram στις αντίστοιχες κατηγορίες, όπως Retail Design, Sound Design, Spatial Communication, Film & Animation and Interface & User Experience Design.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 6.000 ανέργους έως 39 ετών
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα για Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβιβ