Ερώτηση προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας κατά την εισβολή μαθητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στην ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραδειγματικής αντιμετώπισης του γεγονότος από τους αστυνομικούς, και όχι της χρήσης βίας εις βάρος των μαθητών, με σκοπό την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας και την προστασία της θεμελιώδους αρχής του Κράτους Δικαίου, η οποία υποχρεώνει σε σεβασμό της τόσο τα όργανα της τάξεως όσο και όλους τους πολίτες της χώρας. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτά την κ. Γεροβασίλη σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για τη διερεύνηση του προαναφερθέντος περιστατικού, εάν στοιχειοθετείται παράβαση καθήκοντος των αστυνομικών και ποια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

 

Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

 

Ερωτήματα στη συζήτηση των τελευταίων ημερών αναφορικά με τη στάση της αστυνομίας σε επεισόδια ανομίας, προσθέτει το θλιβερό θέαμα που ακολούθησε το ντροπιαστικό επεισόδιο με την εισβολή μαθητών στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας, όπου νεαρός μαθητής φαίνεται σε βίντεο να υβρίζει υψηλόβαθμο αστυνομικό, εξωθώντας τον, παράλληλα, έξω από την αίθουσα, χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση από το όργανο της τάξεως.

 

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η χρήση βίας εις βάρος των μαθητών ήταν η ορθή απάντηση στο περιστατικό, αλλά περισσότερο η παραδειγματική αντιμετώπιση του γεγονότος για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας και την προστασία της θεμελιώδους αρχής του Κράτους Δικαίου, η οποία υποχρεώνει σε σεβασμό της τόσο τα όργανα της τάξεως όσο και όλους τους πολίτες της χώρας.

 

Συνεπώς, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

 

1.       Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου στη διερεύνηση του ως άνω αναφερθέντος περιστατικού.

 

2.       Αν στοιχειοθετείται παράβαση καθήκοντος των αστυνομικών και ποια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις Μητσοτάκη με Wauquiez και Νεοφύτου
Επόμενο άρθροTρία εκατοστά μετακινήθηκε η Ζάκυνθος μετά τα 6,4 Ρίχτερ