Νευρικότητα και μεικτές τάσεις χαρακτηρίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις αγορές της Ασίας- Ειρηνικού. Τα ταμπλό δείχνουν κόκκινο σε Σαγκάη, Χονγκ Κονγκ, και Τόκιο, ενώ ανοδικά κινούνται οι δείκτες σε Μουμπάι και Σίντνει.

 

Οι ρευστοποιήσεις είναι για ακόμη μία φορά εντονότερες στην κινεζική αγορά, με τον Σύνθετο Δείκτη στη Σαγκάη να καταγράφει πτώση της τάξης του 2,5%. Το κινεζικό χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες άνω των 3 τρισ. δολαρίων από τις αρχές του έτους. Την αιμορραγία εντείνει η υποτίμηση του γιουάν, καθώς πυροδοτεί φυγή κεφαλαίων από τη χώρα.

 

Οι κινεζικές αρχέςδιεμήνυσαν πάντως σε όσους σορτάρουν το νόμισμα, ότι δεν θα το αφήσουν ανυπεράπιστο.

 

Μικρότερη είναι η πτώση (0,3%) για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες μόλις 0,15% και για τον Nikkei στο Τόκιο. Ο ιαπωνικός δείκτης έχει αλλάξει αρκετές φορές πρόσημο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία αντανακλά την έντονη μεταβλητότητα, που επικρατεί διεθνώς το τελευταίο διάστημα. Στο -0,3% ο ευρύτερος ιαπωνικός δείκτης Topix.

 

Ο ινδικός δείκτης BSE Sensex από την άλλη ενισχύεται 0,7%, ενώ κέρδη της τάξης του 1% καταγράφει και ο αυστραλιανός S&P/ASX 200.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Kόκκινα» δάνεια και ρευστότητα
Επόμενο άρθρο«Φουρτούνες» για τρεις…