Κέρδη σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το ανοδικό ξέσπασμα των δεικτών της Wall Street χθες στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που βοήθησαν να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για την εμπορική διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο Fox News ότι η αμερικανική κυβέρνηση “θα κάνει μια σπουδαία συμφωνία με την Κίνα”, αν και επανέλαβε πως ο Λευκός Οίκος παραμένει έτοιμος να επιβάλει και νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν το Πεκίνο δεν συμβιβαστεί με τις αμερικανικές απαιτήσεις.

 

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άλμα 2,2% στις 21.920,46 μονάδες μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να κρατήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Ειδικότερα, το Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας αποφάσισε με ψήφους 7-2 να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% και τον στόχο για την απόδοση του 10ετούς κυβερνητικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

 

Ο τίτλος της Sony σημειώνει άλμα 4,7% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και η Honda καταγράφει ράλι 6,5% μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της για το τελευταίο τρίμηνο.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κερδίζει 1,35%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1,4% παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

 

Ειδικότερα, ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες τον Οκτώβριο από 50,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016. Την ίδια στιγμή, ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό 14 μηνών στις 53,1 μονάδες από 54,1 μονάδες το Σεπτέμβριο.

 

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,7% με τον τίτλο της Samsung να σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% μετά την ανακοίνωση κερδών ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο αλλά και απογοητευτικών πωλήσεων τηλεφώνων.

 

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 εμφανίζει μικρά κέρδη 0,4%, ενώ ο δείκτης S&P/NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημειώνει άνοδο 1,20%. Σε ανοδικό έδαφος κινούνται και οι δείκτες σε Ταΐβάν και Σιγκαπούρη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαθοδόν τα e-βιβλία για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Επόμενο άρθροΕνισχύθηκαν τα κέρδη 36% το τρίτο τρίμηνο