Το θέμα της διαδοχής της Άγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU σχολιάζεται από τη γερμανική Handelsblatt, η οποία εστιάζει στο τι σημαίνουν αυτές οι πολιτικές εξελίξεις για τη Γαλλία, και ειδικότερα τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και για την επανίδρυση της Ευρώπης.

 

«Από την ανακοίνωση της μερικής αποχώρησης της Μέρκελ από την εξουσία, ο Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να κάνει σκέψεις για την προοπτική μιας Ευρώπης χωρίς την καγκελάριο. Η προοπτική αυτή είναι σκοτεινή. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν μπορεί ακόμη να αξιολογήσει κανέναν από τους πιθανούς διαδόχους της Μέρκελ. Το πολιτικό κενό που θα αφήσει η Μέρκελ θα είναι σοβαρό».

 

Και προστίθεται στο σχόλιο της Handelsblatt: Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Γερμανία, είτε με μια αποδυναμωμένη Μέρκελ είτε με μια αλλαγή στην καγκελαρία είτε με πρόωρες εκλογές, το θέμα είναι ότι εάν η γερμανική πολιτική περάσει σε μια φάση αυτοπροσδιορισμού, τότε η Γερμανία θα αποτύχει, από την σκοπιά της ευρωπαϊκής πολιτικής. Τότε η επανίδρυση της Ευρώπης, η οποία αποτελεί εδώ και καιρό επιδίωξη του Μακρόν, θα καθυστερήσει κι άλλο».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέρδη στα ασιατικά ταμπλό
Επόμενο άρθροΑλλαγές από το 2019 στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων