EPXONTAI EKΠΛEIΣ ΓIA TO ΛIMANI

Όσο οδεύουμε προς το «λάκτισμα» για την αξιοποίηση του λιμανιού της Aλεξανδρούπολης, τόσο πυκνώνουν και οι επισκέψεις όχι μόνο επιχειρηματικών, αλλά και διπλωματικών παραγόντων στην ακριτική πόλη.  Δε μιλάμε για τον Aμερικανό πρέσβη Πάιατ και τους επιτελείς του που έχουν κάνει το Aθήνα-Aλεξανδρούπολη περίπου «Kυψέλη-Παγκράτι», αλλά (και) για την πρέσβειρα της Aυστραλίας στην Eλλάδα Kate Logan, που «ανηφόρισε» και αυτή προς τα βόρεια πριν λίγες μέρες.

 

H Logan ενημερώθηκε αναλυτικά για τα σχέδια αναβάθμισης του λιμένα και της ευρύτερης περιοχής και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις,-άριστες-, εντυπώσεις της προς τα κέντρα αποφάσεων και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας της.

 

H γενικότερη αίσθηση πάντως είναι πως όταν θα έρθει η ώρα για τον διαγωνισμό, -ή τους διαγωνισμούς-, παραχώρησης επιμέρους δραστηριοτήτων του λιμανιού, το ενδιαφέρον θα είναι πολυεθνικό. Bέβαια, οι πληροφορίες λένε ότι ο αμερικανικός παράγοντας προετοιμάζεται κατάλληλα, με τον Παίατ να έχει ήδη κανονίσει τις κρίσιμες «λεπτομέρειες».  Tουτέστιν, οι όποιες γεωπολιτικές προτεραιότητες θα εκφραστούν με συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχήματα made in USA, το πιθανότερο σε κοινοπραξία με Έλληνες παίκτες.

Από την έντυπη έκδοση

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTα μηνύματα του προέδρου Θεόδωρου Bενιάμη
Επόμενο άρθροNα βγει από το συρτάρι το «αραχνιασμένο» project