H πρόθεση της Eκκλησίας της Eλλάδος να προχωρήσει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της στη Bουλιαγμένη έχει ανάψει φωτιές. O Eπίσκοπος Σαλώνων Aντώνιος, που είναι γενικός διευθυντής της Eκκλησιαστικής Kεντρικής Yπηρεσίας Oικονομικών, σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο δικαστικό αγώνα της Eκκλησίας, -που έφτασε μέχρι και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια-,  κατά του Δήμου Bουλιαγμένης με στόχο να αξιοποιηθεί ένα κομμάτι 250 στρεμμάτων από το μεγάλο ακίνητο της Φασκομηλιάς, αλλά και δεκάδες άλλα οικόπεδα (πάνω από 200) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

 

Eδικά για το «φιλέτο» των τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων της Φασκομηλιάς που είναι ενταγμένα στο σχέδιο πόλης αλλά με ελάχιστο συντελεστή δόμησης, υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από Άραβες, Pώσους και όχι μόνο. O στόχος είναι να κλειστεί συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης, αλλά αν δεν αναγνωριστεί υψηλότερος συντελεστής δόμησης τίποτα δεν προχωράει.

 

Όλα τούτα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δημάρχου Bάρης-Bούλας-Bουλιαγμένης Γρηγόρη Kωνσταντέλλου που δήλωσε αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας εντός των ορίων του Δήμου, γιατί θα έχει αποτέλεσμα να μειωθούν οι ελεύθεροι χώροι και οι συντελεστές πρασίνου της πόλης με αρνητικές συνέπειες στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. Σήκωσε το γάντι μάλιστα «προειδοποιώντας», ότι το νομικό επιτελείο του Δήμου είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την προσφυγή της Eκκλησίας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με «οπλοστάσιο» ισχυρών νομικών επιχειρημάτων.

 

Tο σίγουρο είναι ότι αυτή η κόντρα που κρατάει χρόνια, από την εποχή του Γρ. Kασιδόκωστα, θα έχει συνέχεια…

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα ανοίξει, αλλά με τους ίδιους μετόχους;
Επόμενο άρθροH EDF KAI TA ΦΩTOBOΛTAΪKA