Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom και η αυστριακή OMV AG υπέγραψαν συμπληρωματική συμφωνία, βάσει της οποίας προβλέπεται η αύξηση του όγκου των προμηθειών φυσικού αερίου προς την Αυστρία, πέραν του ήδη συμπεφωνημένου 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων ετησίως.

 

Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και τον πρόεδρο της OMV AG Ράϊνερ Ζέελε στην Αγία Πετρούπολη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου.

 

“Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Αυστρία αυξάνονται θεαματικά τα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο δεκάμηνο του 2018 , οι πωλήσεις προς την Αυστρία υπερέβησαν κατά 30% τις πωλήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2017, φθάνοντας τα 8,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα”, δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η συμπληρωματική συμφωνία επιβεβαιώνει την μεγάλη ζήτηση εκ μέρους των Ευρωπαίων καταναλωτών ρωσικού φυσικού αερίου.

 

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ράϊνερ Ζέελε επισήμανε ότι η ζήτηση σε φυσικό αέριο εξακολουθεί να αυξάνεται, εξαιτίας του ότι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αντικαθιστούν τον λιγνίτη, η εξόρυξη του οποίου μειώνεται στην Ευρώπη.

 

“Αυξάνοντας τις πωλήσεις φυσικού αερίου στο Μπαουμγκάστεν της Κάτω Αυστρίας, συνεισφέρουμε στις εγγυήσεις που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια , τόσο της Αυστρίας όσο και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών” προσέθεσε ο Ζέλε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜείωση κατά 15% στις ελεύσεις των Τούρκων επισκεπτών μέσω Κήπων και Καστανιών
Επόμενο άρθροΣτάση αναμονής στην αγορά πετρελαίου την πρώτη μέρα των κυρώσεων