Τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταγραφεί καμία βελτίωση στην πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, δήλωσε ο principal adviser, country coordinator για την Ελλάδα της ΕΚΤ, Φραντσέσκο Ντρούντι.

 

Μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision ο κ. Ντρούντι σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με την Ευρωζώνη ως προς τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

«Η Ελλάδα έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με την Ευρωζώνη ως προς τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ανέφερε ο Ντρούντι, ενώ τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν αρκετά υψηλά. Παρότι υπάρχει μια πτωτική τάση στα επιτόκια που αρχίζει να μειώνει ελαφρώς την «ψαλίδα»με τα επιτόκια της Ευρωζώνης, ο πιστωτικός κίνδυνος των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ υψηλός, δεν συγκρίνεται με αυτόν των ευρωπαϊκών χωρών, εξήγησε ο αξιωματούχος.

 

Ο κ. Ντρούντι στάθηκε επίσης στην ανάγκη οι τράπεζες να βοηθήσουν στη διαδικασία δανεισμού, απουσία σημαντικών εναλλακτικών.

 

Ως την πιο επείγουσα προτεραιότητα για τη στήριξη της πιστωτικής επέκτασης και της μείωσης του κόστους δανεισμού, όρισε την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα μας πει ο πρωθυπουργός τι εννοεί
Επόμενο άρθροΣφακιανάκης: Αυξημένες πωλήσεις στο εννεάμηνο