Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας πιστεύει το 43% των Ελλήνων, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, στην οποία καταγράφεται και σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 9,7 ποσοστιαίων μονάδων.

 

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση» και σε ό,τι αφορά τον Σόρος, και στον απόηχο των καταγγελιών Καμμένου, 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, 40% «δεν γνωρίζει» και 17% δηλώνει ότι ο Τζορτζ Σόρος δεν παρεμβαίνει.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση η Χ.Α. με 6,9% και στην τέταρτη το ΚΙΝΑΛ με 6,5%. Πέμπτο το ΚΚΕ με 6%, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω από το όριο του 3%, με το 12% των ερωτηθέντων να δηλώνουν αναποφάσιστοι.

 

Όσον αφορά τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Σκοπιανό, το 56% θεωρεί πως ο κ. Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα, με το ίδιο ποσοστό να κρίνει αρνητικά τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Η δημοσκόπηση ήταν τηλεφωνική μεταξύ 1.000 ατόμων άνω των 18 ετών και έγινε το διάστημα 1-2 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροσπάθειες ανάκαμψης στο ταμπλό
Επόμενο άρθροΠρόθεση της κυβέρνησης να εργαλειοποιήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος