Tις εγκαταστάσεις του ΕΔΟΕΑΠ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή της στο Ταμείο και τον αγώνα του δημοσιογραφικού κόσμου για τη διατήρηση και την ενίσχυση του.

 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων-Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, που διοργάνωσαν η ΔΟΔ, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

 

Δεκάδες δημοσιογράφοι, μέλη των Ενώσεων Συντακτών Μ. Βρετανίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Τουρκίας, Ουκρανίας, Σερβίας, Μαυροβουνίου, Λιβάνου, Συρίας, Παλαιστίνης και Ιράκ, που βρέθηκαν στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες ξεναγήθηκαν και είδαν από κοντά το υγειονομικό δυναμικό και τις εργαστηριακές υποδομές του Οργανισμού.

 

Παράλληλα ενημερώθηκαν για τη διεύρυνση, αλλά και τον κίνδυνο έναντι της βιωσιμότητάς του λόγω των προσφυγών στο ΣτΕ μερίδας εργοδοτών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2%. Τοποθετούμενος εκ μέρους της ΔΟΔ, ο Τζιμ Μπουμέλα, πρώην πρόεδρος, ζήτησε από τον ΕΔΟΕΑΠ και τις Ενώσεις “να δρομολογήσουν εκστρατεία ενημέρωσης για το δίκαιο αγώνα του Οργανισμού εν όψει της εκδίκασης στο ΣτΕ”.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος επεσήμανε ότι “αξιοπιστία, εργασιακά δικαιώματα και πλουραλισμός αποτελούν το τρίπτυχο της δημοσιογραφίας”, καθώς κι ότι “η αξιοπρεπής περίθαλψη είναι αλληλένδετη με την αξιοπρεπή ενημέρωση”. Τέλος, η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, εξέφρασε “τη βεβαιότητα ότι η ΔΟΔ θα είναι μαζί μας και στη μάχη του ΣτΕ, καθώς η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα σημερινά πρωτοσέλιδα
Επόμενο άρθροΤέλος τα μετρητά για συναλλαγές άνω των 300 ευρώ