Αύξηση ρεκόρ σημειώνεται φέτος στην επιβατική κίνηση του τρένου του Πηλίου, που αναμένεται να αγγίξει τις 20.000, έναντι 16.000 περίπου επιβατών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 2017, καθώς αποτελεί τουριστική ατραξιόν της Μαγνησίας.

 

Μέχρι στιγμής, οι επιβάτες του τρένου ξεπερνούν τις 18.000, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, να πραγματοποιούν διαδικτυακά, τις κρατήσεις εισιτηρίων. Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες, παραμονή και ανήμερα της εθνικής επετείου, 400 περίπου επιβάτες κάλυψαν όλες τις διαδρομές του τρένου. Ομάδες επισκεπτών από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη εξέφρασαν την επιθυμία να ταξιδέψουν με τον θρυλικό «Μουτζούρη», που αποτελεί τουριστική ατραξιόν για μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Μαγνησίας.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις στον “Ταχυδρόμο” της προϊσταμένης αμαξοστοιχιών, υπεύθυνη τοπικά για το τρένο του Πηλίου Βάσω Πράπα, “φέτος είναι πολύ καλή χρονιά. Βοήθησαν πάρα πολύ τα ενδιάμεσα δρομολόγια που είχαμε κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικιάσεις από σχολεία το Νοέμβριο, αλλά και από επιβάτες κάθε ηλικίας τις γιορτινές μέρες 22, 23, 24 και 26 Δεκεμβρίου”.

 

Μάλιστα, μεγάλα πρακτορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν εντάξει το τρενάκι του Πηλίου στις εξορμήσεις που διοργανώνουν στη Μαγνησία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης.

 

Έλληνες, αλλά και πολλοί ξένοι απολαμβάνουν τη διαδρομή με το τρενάκι και στη συνέχεια μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους και τον κοινωνικό τους περίγυρο, τον ενθουσιασμό και τις εντυπώσεις τους. Οι εθνικότητες των επισκεπτών προέρχονται από όλο τον κόσμο.

 

“Υπάρχει τεράστια αύξηση από το Ισραήλ, από τη Βουλγαρία με οργανωμένες εκδρομές, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, ακόμη και την Αυστραλία”, ανέφερε η κα Πράπα. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ίδιας το τρένο κερδίζει διαρκώς έδαφος και τα δεδομένα που υπάρχουν, μαρτυρούν την ανοδική πορεία που σημειώνει ο πάντα δημοφιλής «Μουντζούρης».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπορροφά τις εταιρείες «Παλαμάρης» και «Μαρκέτα» η «Σκλαβενίτης
Επόμενο άρθροΕνόχληση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου