Στηρίζει με έργα υποδομών τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Στηρίζει με έργα υποδομών τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018 εκδήλωσε έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή, η MYTILINEOS, και τέθηκε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη στους Δήμους Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου, με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και έκτακτη αιμοδοσία.

 

Εν συνεχεία, ετέθη εκτάκτως από τον Πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα αρωγής των πληγέντων, όπου με την απόφαση στις 30/7/2018 διατίθεται το ποσό του €1.000.000 για τη θεραπεία και πρόληψη παρόμοιων καταστροφών.

 

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων με τις Δημοτικές Αρχές, τις επιτροπές κατοίκων και την Υπηρεσία της Πυροσβεστικής, η εταιρεία ανέλαβε τις εξής δράσεις για τη διάθεση του ποσού του €1.000.000.

 

Συγκεκριμένα:

 

• €600.000διατίθενται για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου και του όμορου κλειστού γυμναστηρίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, όπου στεγάζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες 600 παιδιώνκαι αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών από τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και των όμορων Δήμων.

 

• €300.000 διατίθενται για τη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας.

 

• €100.000 διατέθηκαν, μέσω προγράμματος που υλοποίησε ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, για τη στήριξη 94 οικογενειών που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ

Share this post