Ο Ντέιβιντ Μπλατ μετρά αντίστροφα για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» προγραμματισμένο για την Παρασκευή (8/11, 21:00) στο ΟΑΚΑ για την 6ηαγωνιστική της Euroleague, όχι όμως και το πρώτο ντέρμπι στην καριέρα του. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εξήγησε πως θα δουλέψει αρκετά το βράδυ στο σπίτι του, για να έχει προετοιμάσει ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια μιας «μάχης» που παραδοσιακά καθηλώνει την Ευρώπη. Η προπόνηση των «ερυθρόλευκων» είχε προηγηθεί της media day, με τον Μπλατ να εξηγεί πως η συμμετοχή του Γιάνις Στρέλνιεκς θα κριθεί το πρωί της Παρασκευής, έστω κι αν ο Λετονός γκαρντ δεν έχει προπονηθεί από τον αγώνα με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ. Κουρεμένος και με μουστάκι εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπόγρης πριν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στην πρώην ομάδα του.

 

«Έχω λάβει μέρος σε πολλά ματς στο παρελθόν και γνωρίζω καλά τη μεγάλη παράδοση και ποιότητα αυτών των ομάδων. Τώρα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο ίσως πιο φημισμένο ντέρμπι όλης της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει και μου αρέσει πολύ. Ανυπομονώ. Δεν είναι το πρώτο μου ντέρμπι, έχω λάβει μέρος σε πολλά ανάλογα παιχνίδια. Θα είμαι προετοιμασμένος να κάνω τη δουλειά μου όπως πάντα, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι σε αυτό που κάνω πάντα,» δήλωσε αρχικά ο Αμερικανο-Ισραηλινός μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στη media day στο ΣΕΦ.

 

Ο Ντέιβιντ Μπαλτ πρόσθεσε: «Είναι διπλή η χαρά για το μπάσκετ στον κόσμο του αθλήματος, όταν έχουμε όχι μόνο ένα μεγάλο ματς Euroleague, αλλά και ένα τέτοιο ντέρμπι. Είναι ένα ενδιαφέρον και ξεχωριστό ματς, μια παραδοσιακή κόντρα και ελπίζω ότι το παιχνίδι αυτό θα σταθεί στο ύψος των αναμετρήσεων του παρελθόντος για τις δύο ομάδες».

 

Για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο Ντέιβιντ Μπλατ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ: «Ποιος είπε ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν θα παίξει αύριο; Μπορεί! Θα δούμε αύριο, όταν κάνουμε την πρωινή προπόνηση. Ακόμη πάμε μέρα με την ημέρα».

 

Που θα κριθεί ο νικητής; «Ποτέ δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Θα πρέπει να παίξουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού για να έχουμε τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη. Ατομικά, αλλά κυρίως επιθετικά. Θα πρέπει να είμαστε και στα 40 λεπτά έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη,» ήταν η απάντηση του προπονητή του Ολυμπιακού.

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο εκτός έδρας νίκες, ενώ πάλψε μέχρι την τελευταία στιγμή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Αποτελεί συν για τον Ολυμπιακό πως παρουσιάζεται αρκετά δυνατός μακριά από το ΣΕΦ αυτή τη σεζόν; «Δεν θεωρώ πως απαραίτητα ισχύει αυτό. Ούτε θεωρώ πως η πίεση μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Είχαμε δυστυχώς ένα κακό ματς στην έδρα μας, ενώ έχουμε παίξει αρκετά καλά σε όλα τα γήπεδα,» εξήγησε ο Μπλατ.

 

Ο Μπλατ είχε παίκτη τον Κιθ Λάνγκφορντ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ τη σεζόν 2011-12. Θα είναι, λοιπόν καλά διαβασμένος ως προς την αντιμετώπιση του Αμερικανού του Παναθηναϊκού. Είναι συν αυτό για τον Ολυμπιακό και περιμένει να τον κρατήσει αρκετή ώρα στον πάγκο ο Πασκουάλ, λόγω αυτού; «Ξέρω καλά τον Κιθ, είχαμε μια καλή συνεργασία. Είναι ένας παίκτης που σέβομαι. Αν θα παίξει λιγότερο θα είναι καλό για μας, αλλά δεν περιμένω πως αυτό θα γίνει απαραίτητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την ποιότητα του Κιθ και των άλλων παικτών του Παναθηναϊκού, γιατί έχουν ρόστερ ποιότητας, όπως κι εμείς,» επισήμανε ο Μπλατ.

 

Ερωτηθείς σχετικά με την ποιότητα των νέων παικτών του Ολυμπιακού, ο Μπλατ είπε: «Οι νέοι μας παίκτες έχουν καλή παρουσία στην πρώτη τους σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ξέραμε πως θα θέλουν λίγο χρόνο να προσαρμοστούν στο επίπεδο και είμαι ικανοποιημένος με όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑύξηση 44% στις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα το 2018
Επόμενο άρθροΗ ανακοίνωση της Tsakos Columbia Management για τη σύγκρουση