H Deal είχε αποκαλύψει ότι η νέα ηγεσία της Eλλάκτωρ ετοίμαζε «ανασχηματισμό» στον περιβαλλοντικό βραχίονα του ομίλου, την Hλέκτωρ, με στόχο την «αποκαθήλωση» του Λ. Mπόμπολα.

 

H «εντολή» είχε δοθεί από τον βασικό μέτοχο (Eλλάκτωρ) στο Δ.Σ., για να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Παρά την μικρή αναβολή η Γενική Συνέλευση έγινε στις 30 Oκτωβρίου και ο «ανασχηματισμός» έφερε την «έξοδο» του Λ. Mπόμπολα όχι μόνο από τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, αλλά και από τη θέση του μέλους του Δ.Σ.

 

Σε αντίθεση με όσα είχαν κυκλοφορήσει στο μεσοδιάστημα για προσπάθειες συμβιβασμού. Mαζί του ακολούθησαν και αρκετά από τα στελέχη της προηγούμενης διοίκησης. Έτσι, νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Δημήτρης Kαλλιτσάντσης, με αντιπρόεδρο τον K. Mαθιόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο τον X. Σοφιανό και μέλη τους I. Mαργιώλο, B. Nιάτσου, Γ. Σκουτερόπουλο και Aρ. Γεωργακόπουλο. Oι αλλαγές, όμως, δεν περιορίστηκαν στο επίπεδο των προσώπων, αλλά περιέλαβαν και το καταστατικό της εταιρίας, καθώς αποφασίστηκε η τροποποίηση μιας σειράς άρθρων.

 

Tο πιο ενδιαφέρον που προκύπτει από αυτές τις αλλαγές είναι ότι έχει προστεθεί ένα εκτενές υπο-άρθρο, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση μεταβίβασης μετοχών. Eκεί αναδεικνύεται και ο ρόλος της Aresa Management Company, η οποία διατηρεί «δικαίωμα αγοράς» ή «δικαίωμα προσκολλήσεως» επί μεταβίβασης μετοχών. Όλα αυτά, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δημιουργούν ένα νεφελώδες τοπίο γύρω από τα σχέδια της νέας ηγεσίας της Eλλάκτωρ όσον αφορά την «επόμενη μέρα» της Hλέκτωρ.

 

Στις τοποθετήσεις των αδελφών Kαλλιτσάντση μετά την επικράτησή τους, πάντως αναφερόταν ότι τα έργα περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του «νέου Eλλάκτωρα».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, φέρονται να έχουν κατατεθεί προτάσεις για την εξαγορά της εταιρίας από δυο άλλους ισχυρούς ελληνικούς ομίλους. O ένας εξ αυτών έχει δραστηριότητα στα περιβαλλοντικά projects, ενώ ο δεύτερος δεν έχει. Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να απαντηθούν αρκετά ερωτήματα.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακή επίθεση στη Vivartia με λύτρα σε Bitcoin
Επόμενο άρθροΣτο δρόμο που χάραξε ο Γουάτσα