Πυκνώνουν τα «σύννεφα» πάνω από τη Yalco, με τη διοίκηση της οικογένειας Kωνσταντίνου να προειδοποιεί, στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις (του φετινού πρώτου εξαμήνου), για κίνδυνο «παύσης των εργασιών», αλλά και να αναφέρεται σε υπολογισμό της «ρευστοποιήσιμης αξίας» της εταιρίας ώστε να αποτυπώνεται κατά το δυνατό η αξία των περιουσιακών στοιχείων «σε περίπτωση που απαιτηθεί η άμεση ρευστοποίησή τους».

 

Όπως είναι γνωστό, η εταιρία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση με αποτέλεσμα να έχουν αθετηθεί οι όροι της συμφωνίας με τις τράπεζες, με τις επιδόσεις της να επιδεινώνονται (πτώση τζίρου στα 7,4 εκ. από 8,62 εκ. το περσινό α’ εξάμηνο), που οφείλεται κυρίως στην απώλεια μεριδίου αγοράς λόγω ανεπαρκούς κεφαλαίου κίνησης και με τις ζημιές να συσσωρεύονται.

 

Σε συνεννόηση με τις τράπεζες η διοίκηση της εταιρίας ξεκίνησε την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όπως προκύπτει από τα αναφερόμενα στις λογιστικές καταστάσεις, διαπιστώθηκε κάποιο ενδιαφέρον, το οποίο όμως είναι δύσκολο να μετουσιωθεί σε πράξη. Kι αυτό, γιατί μια τέτοια λύση «απαιτεί σύνθετες διαδικασίες και διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες», καθώς επί της ουσίας όποια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει και «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων.

 

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση, όπως δηλώνει, «δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να εκτιμήσει βάσιμα τόσο την πιθανότητα όσο και τον χρόνο επίτευξης των παραπάνω επιλογών και σχεδίων». Έτσι, με τα σημερινά δεδομένα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με τα σενάρια πλέον να περιλαμβάνουν ακόμη και το χειρότερο…

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαρίσι: Η υπόθεση Κασόγκι στο τραπέζι Τραμπ
Επόμενο άρθροOι συνέπειες του εμπορικού πολέμου HΠA