Στην τελική φάση των διαβουλεύσεων για την οριστικοποίηση του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2019 βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές. Στόχος είναι οι δύο πλευρές να πετύχουν μια «κοινή θέση» επί του δημοσιονομικού περιθωρίου που θα έχει η Ελλάδα την επόμενη χρονιά ενόψει της συνεδρίασης του EuroWorking Group την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα συγκληθεί προκειμένου να προετοιμάσει το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

 

Όπως εξηγούσε αρμόδια πηγή, εκτός από τη μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις υπό συζήτηση βρίσκονται και άλλα θετικά μετρά που επιθυμεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση «κατά προτεραιότητα».

 

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να τεθεί στο EuroWorking Group της Πέμπτης όπου θα ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, ιδανικά για την «κοινή θέση» θεσμών και ελληνικών αρχών.

 

Στο, δε, Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο βασικό θέμα είναι εμβάθυνση της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα συζητηθεί «εάν κριθεί απαραίτητο», όπως σημείωνε αρμόδια πηγή, δεδομένου ότι δυο μέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, η Επιτροπή θα ανακοινώσει επίσημα τη γνώμη της για όλα τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης
Επόμενο άρθροΕπίθεση αντιεξουσιαστών στο Εφετείο-Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες