Έσοδα ύψους 40,5 εκατ. ευρώ έχει αποφέρει μέχρι στιγμής φέτος στο ελληνικό δημόσιο η Ακρόπολη (αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο) προσελκύοντας 4,5 εκατ. επισκέπτες όπως ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά την επίσκεψη εργασίας για τα έργα που συνεχίζονται στην Ακρόπολη, το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

“Η σημερινή μου είναι μια επίσκεψη εργασίας και ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ομάδα που συνεχίζει το Έργο αλλά και σε όσους εργάστηκαν εδώ με αφοσίωση τα προηγούμενα χρόνια”, δήλωσε η Μυρσίνη Ζορμπά και σημείωσε:

 

“Τα έργα στην Ακρόπολη είναι πρωτίστως το χρέος μας στο μνημείο, το οποίο πρέπει να παραμένει σταθερά ανοιχτό και προσβάσιμο στα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται εδώ απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος, το 2018, είχαμε 2.862.434 επισκέπτες, στους οποίους, αν προσθέσουμε τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης που ήταν 1.634.057, φτάνουμε σε έναν αριθμό 4.496.491 (4,5 εκατομμύρια επισκέπτες). Τα έσοδα ειδικότερα στον Βράχο της Ακρόπολης έφτασαν στα 40.479.085 ευρώ”.

 

Σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού “τα έργα πάνω στην Ακρόπολη έχουν μεγάλη σημασία”, τονίζοντας ότι “δεν περιορίζονται στην αποκατάσταση της αναπόφευκτης φθοράς που προκαλεί ο χρόνος στα μνημεία. Η αποκατάσταση έχει πίσω της μια φιλοσοφία, ένα όραμα και αυτό μας εξηγούν οι διαπρεπείς αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες”.

 

Την Μυρσίνη Ζορμπά, συνόδευαν στην επίσκεψη της η Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και διακεκριμένοι επιστήμονες της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΕΣΜΑ), με πρωτοστατούντα τον Πρόεδρο του ΔΣ, Ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, Μανώλη Κορρέ, καθώς και την Φανή Μαλλούχου-Tufano, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) Βασιλική Ελευθερίου.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤέλος στο χαρτόσημο – Νέο φόρο στις συναλλαγές σχεδιάζει η ΑΑΔΕ
Επόμενο άρθροΣημαντικό κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του έτους