Σε συνεδρίαση του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε σειρά προστίμων χιλιάδων ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ1, Alpha και Epsilon.

 

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 25.000 ευρώ σε ΕΡΤ1 και Alpha, επειδή προέβαλαν τη σύλληψη του Ανδρέα Μαρτίνη και επειδή παρουσίασαν έγγραφα από τη δικαστική προδιαδικασία για το «Ερρίκος Ντυνάν».

 

Την ίδια στιγμή, επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ στον Alpha για την παρουσίαση του θανατηφόρου δυστυχήματος το 2016 στην Αίγινα. Κατά το σκεπτικό του ΕΣΡ παραβιάστηκε ο κώδικας δεοντολογίας αναφορικά με την προβολή σκηνών πόνου και ανηλίκων.

 

Επιπλέον, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 70.000 ευρώ στο Epsilon για εκπομπή της Αννίτας Πάνια το 2016 για δύο παραβάσεις (παραπλανητικό παιχνίδι με τηλέφωνο και γκρίζα διαφήμιση ως “τοποθέτηση προϊόντος”) και πρόστιμο 20.000 ευρώ για εκπομπή των «Αποκαλυπτικών» το 2016, με πρωταγωνιστή έναν αρχιμανδρίτη.

 

Τέλος, το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση τους υπεύθυνους του Extra Channel για το παραλήρημα του Τάκη Τσουκαλά εναντίον του Θανάση Αντετοκούνμπο, που μεταξύ άλλων τον αποκάλεσε “πίθηκο” σε εκπομπή της “Θυρα 7” που προβάλλεται στο κανάλι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα είναι μια χώρα των άκρων
Επόμενο άρθροΟι κυβερνήσεις ίσως πρέπει να φτιάξουν δικά τους κρυπτονομίσματα