Η χρήση τρισδιάστατων εκτυπωμένων εξαρτημάτων κερδίζει συνεχώς έδαφος στο γκρουπ της BMW, καθώς μόνο την τελευταία δεκαετία, η εταιρία παρήγαγε ένα εκατομμύριο εξαρτήματα με αυτή την καινοτόμο μέθοδο. Ωστόσο η φετινή παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει τα 200.000 νέα εξαρτήματα, σημειώνοντας αύξηση 42% έναντι της συνολικής περσινής χρονιάς.

 

Πρόσφατα το γκρουπ τοποθέτησε το εκατομμυριοστό τρισδιάστατο εκτυπωμένο εξάρτημα σε όχημα μαζικής παραγωγής που ήταν μία ράγα οδηγού παραθύρου για την BMW i8 Roadster. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συγκεκριμένο εξάρτημα συμπληρώνει το παράθυρο του BMW i8 Roadster και διευκολύνει την ομαλή λειτουργία του. Το εξάρτημα κατασκευάζεται με την HP Multi Jet Fusion Technology και μπορούν να κατασκευαστούν μέχρι 100 ράγες οδηγών παραθύρων σε 24 ώρες.

 

Η ράγα οδηγού παραθύρου είναι το δεύτερο 3D εκτυπωμένο εξάρτημα του BMW i8 Roadster. Το πρώτο ήταν το εξάρτημα του μηχανισμού στήριξης της αναδιπλούμενης οροφής, που επίσης παράγεται στο Κέντρο Προσθετικής Κατασκευής στο Μόναχο. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η τεχνολογία αυτή έχει ήδη τιμηθεί φέτος με το Altair Enlighten Award στην κατηγορία Modules τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για μία βράβευση των καινοτομιών ελαφρού βάρους στον τομέα υποσυστημάτων και εξαρτημάτων

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Euroleague ενεργοποιεί το πρόστιμο «μαμούθ» στον Δ. Γιαννακόπουλο
Επόμενο άρθροΣτις Φυλακές Νέων Αυλώνα γιόρτασε την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Μ. Καλογήρου